ČEKA NASTAVAK SUĐENJA

KRVAVI LJUBAVNI TROKUT Fatalna ujna Slađana puštena da se brani sa slobode

 Nikola Vilić/CROPIX

Slađana Novoselnik (33), poznatija kao fatalna ujna, izašla je na slobodu nakon tri i pol godine provedene u pritvorskoj ćeliji splitskog zatvora na Bilicama pod optužbom da je potakla maloljetnog nećaka svog supruga Domagoja (32) da ga ubije nožem. Odlukom Izvanraspravog vijeća Županijskog suda u Splitu, Slađana Novoselnik bi se u nastavku postupka trebala braniti sa slobode, jer su joj pritvor zamijenili mjerom opreza javljanja policiji svaka dva tjedna, javlja Slobodna Dalmacija.

Međutim, optuženoj Novoselnik još prijeti mogućnost da se vrati u pritvor. Na odluku o izlasku žalila se Julijana Stipišić, zamjenica Županijskog državnog odvjetnika, na temelju čega je Vrhovni sud ukinuo odluku o puštanju na slobodu. Naložio je da splitski sud ponovno uzme slučaj na odlučivanje.

- Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Splitu koje je zamijenilo pritvor mjerom opreza, prvi put ponovno će se sastati sljedeći tjedan i sukladno odluci Vrhovnog suda evaluirati zahtjev za ukidanjem pritvora - doznajemo od Damira Romca, sudskog glasnogovornika.

Slađana će u međuvremenu ostati na slobodi uz obvezu javljanja virovitičkoj policiji, na čijem području živi, svakih 15 dana.

Tužiteljica Julijana Stipišić se na odluku žalila navodeći kako nisu potpuno jasni razlozi ukidanja pritvora i kako odluka o puštanju na slobodu prema njenoj procjeni nije razmjerna težini kaznenog djela.

Vrhovni sud je njene razloge uvažio, ukinuo rješenje splitskog suda i naložio da ponovno odluče o statusu Slađane Novoselnik i njenom boravku na slobodi, piše Slobodna Dalmacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. srpanj 2024 16:03