AKCIJA NA POLJIMA

Krao krumpir pa završio u postaji: U pljačku stigao biciklom, dvojac pomagača pobjegao policiji

Prema kaznenoj prijavi pokradenog vlasnika polja zvanog Zdenčec, u par sati mu je nestalo oko 500 kilograma krumpira raznih sorti

Spriječena velika krađa krumpira u Međimurju

 PU Međimurska

Polje zvano Zdenčac točnije poljoprivrednu privatnu parcelu između Murskog Središća i Selnice jučer u popodnevnim satima nadlijetao je policijski dron, dok su na tlu bili policijski službenici svih rodova PU Međimurske, ali i tri lopova na biciklima nakrcani kantama netom ubranog krumpira.

image

Krađa krumpira

PU Međimurska

Naime, policija iz godine u godinu sustavno i koordinirano obilazi poljoprivredne površine diljem Međimurske županije kako bi spriječili ili barem smanjili štetu zemljoposjednicima koji žive od plodova svoga rada. Pritom se koristi sva raspoloživa tehnika, kao što su dronovi, termovizije, mobilni video nadzor i druga oprema.

image

Krađa krumpira

PU Međimurska

Pa su tako jučer oko 20 sati, u polju Zdenčec u vlasništvu 49-godišnjaka detetktirali mladog biciklista starog 23 godine dok su njegova dva suradnika uspjela pobjeći te se za njima intenzivno traga.

image

Krađa krumpira

PU Međimurska

Iz podnesene kaznene prijave iščitava se kako je navedenog datuma popodne ukradeno oko 500 kilograma krumpira raznih sorti, a materijalna šteta iznosi nekoliko stotina eura. Pretpostavlja se da će krumpir, kako to obično biva, završiti u pola cijene na tržnicama.

image

Krađa krumpira

PU Međimurska

- Tijekom proteklih nekoliko godina bilježi se pad prijavljenim kaznih djela krađa poljoprivrednih proizvoda, ali situacija na terenu ukazuje na činjenicu da građani određeni broj takvih i sličnih kaznenih djela, ne prijavljuju policiji. Stoga, apeliramo na sve naše žitelje da prijavljuju kaznena djela i prekršaje policiji jer je to jedini pravilan put da se počinitelji otkriju i sankcioniraju, napominju iz međimurske policije.

image

Krađa krumpira

PU Međimurska
image

Krađa krumpira

PU Međimurska
image

Krađa krumpira

PU Međimurska
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. lipanj 2024 16:38