TRAGEDIJA ZGRANULA SVE

KONAČNO CIJELA ISTINADječak otkrio zašto je svima lagaoda su mu starijeg brata Stefanaoteli, a on se zapravo utopio

Za Stefanom je policija tragala tri dana prije nego što je njegovo tijelo pronađeno u rijeci
 AFP/Facebook

'Tek kada je Stefan pronađen u rijeci Karaš, Uroš je prvo policiji, a onda i nama rekao da je sve izmislio. Ispričao je da im je jedno janje pobjeglo iz stada koje su čuvali i upalo u vodu. Stefan se uplašio da će se životinja utopiti i da će se otac ljutiti. Sa strme obale je pokušao izvuči janje, ali se poskliznuo. Nekako je uspio izvući janje, ali sebe nije', ispričala je Večernjim novostima Gordana Ilić, majka 12-godišnjaka koji se u subotu utopio u Banatskoj Subotici, ali se isprva mislilo da ga je netko oteo.

Obdukcija je utvrdila da se radi o nesretnom slučaju. Ozljede koje su otkrivene na dječakovu tijelu nastale su najvjerojatnije od podvodnog granja i priobalnog šiblja tijekom utapljanja.

Podsjetimo, za dječakom je policija tragala tri dana prije nego što je njegovo tijelo pronađeno u rijeci.

Mlađi brat Uroš (9) je tvrdio da su Stefana 300-tinjak metara od kuće otela trojica muškaraca koji su ga ubacili u tamni automobil. Rekao je da su pokušali oteti i njega, ali im je pobjegao.

Uroš je, dodala je majka, pokušao pomoći bratu. Pružio mu je neki štap, ali nije imao dovoljno snage da ga izvuče iz vode. Pustio je štap kada je vidio da bi i on mogao upasti u vodu.

Prema dječakovoj posljednjoj verziji, kada je u šoku krenuo kući s mjesta nesreće, stvarno je vidio neki automobil i muškarce koji su došli pecati.

- Tada je došao na ideju da izmisli priču o otmici. Rekao je da se bojao što će mu reći otac. Ma, tko bi mario i da se to janje utopilo, samo da je naš Stefan ostao živ..., rekla je majka kroz suze.

Na pitanje je li Stevica strog otac, rekla je da je, ali da djecu nikada nije tukao. Gospođa Ilić je još ispričala da su im obećali da im zbog svega neće oduzeti djecu i da Uroš neće ići u dom.

- Nadam se da će tako i biti jer smo jako vezani za djecu, a i ona za nas, pogotovo dvoje najmlađih. Moj otac je predložio da Stefana sahranimo u Beloj Crkvi, gdje on živi, ali nisam pristala na to jer želim svaki dan ići na grob svog sina, rekla je Gordana, koja cijelo vrijeme pije tablete za smirenje.

Predstavnici policije su rekli medijima da je maleni Uroš tijekom ispitivanja pokazao prve simptome psihopatije, kao i manipulativnog ponašanja.

- Ovakav zaključak je dosta ishitren. Možemo pričati o eventualnim naznakama koje ukazuju na pretpostavku sociopatije. Djeca izmišljaju najčešće zbog straha zato što su nešto učinila ili pak zato što nešto nisu učinila, a trebala su, rekao je za Večernje novosti prof. dr. Milan Ilić, psihoterapeut iz klinike 'Dr. Laza Lazarević'.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 01:35