NESREĆA

Komin: Otac i sin nestali u ribolovu na ušću Neretve

 Ante Šunjić/Epeha

KOMIN - Ribari iz Komina Ante Oršulić (75) i njegov sin Zlatko Oršulić (48) nestali su u noći između srijede i četvrtka tijekom ribarenja na ušću Neretve. Ante i Zlatko, obojica nadimkom Đuka, otisnuli su se u ribolov u srijedu oko 17 sati, a četiri i pol sata kasnije jedan je kominski ribar čuo pozive u pomoć nekoliko stotina metara od pješčanog nasipa Škanj. S baterijskom svjetiljkom pretražio je cijelo područje, ali ništa sumnjivo nije vidio.

U četvrtak ujutro kolege s posla u komunalnoj tvrtki Izvor iz Ploča zabrinuli su se za Zlatka koji nije došao na posao. Pokušaji da ga dozovu mobitelom su propali, jer se nije javljao.

Kominjanima je cijela stvar postala sumnjiva, pa su na ušću Neretve pretražili spremišta ribarske opreme, tzv. pojate, i u jednoj pronašli Zlatkov mobitel s desetcima propuštenih poziva, osobne stvari i ključeve auta koji je parkirao u blizini. Mještani su se zatim dali u potragu i otkrili mreže nelogično potopljene u vodi. U njima je bila mrtva riba, što je Kominjane navelo na zaključak da barem sedam do osam sati nitko nije vadio ribu iz mreža.

Pretpostavlja se da su se otac i sin "spuštali" nizvodno prateći ribarsku mrežu koja se vjerojatno negdje zaplela. Pokušaj otpetljavanja je, kazuju iskusni ribari, sigurno doveo do prevrtanja barke i moguće tragedije.

More kobne noći nije bilo valovito, ali je voda bila iznimno hladna, a rijeka Neretva zamućena od naslaga blata iz BiH. Nestali Ante i Zlatko cijeli život bave se ribolovom i dobri su plivači, pa se njihovi sumještani nadaju sretnom ishodu potrage.

Oršuliće trenutačno traži pločanska policija, Lučka kapetanija, Eko-brod Pomorskog servisa Luke Ploče i kominski ribari, njihovi prijatelji, koji već satima pretražuju akvatorij ušća Neretve.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. srpanj 2024 11:30