TRAGEDIJA U LICI

Kobni motociklistički izlet u Hrvatsku: Slovenski par poginuo nakon što su naletjeli na ulje i pali u provaliju

Poginuli Gregor Poklukar (53) i Mojca Stare (50) bili su dugogodišnji članovi Moto kluba Gorenjc, a u Hrvatskoj su se vozili na crvenom motociklu BMW S 1000 XC

Gregor Poklukar-Šluki i Mojca Stara

 Gasilci Bled/

Nakon što je Policijska uprava ličko-senjska u ponedjeljak objavila da su muškarac i žena stari 53 i 50 godina poginuli u prometnoj nesreći koja se 21. rujna dogodila kod mjesta Donja Klada, slovenske novine Slovenske novice objavile su se radi o paru Gregoru Poklukaru (53) i Mojci Stare (50), motociklistima iz slovenskog grada Bleda.

Kako je u ponedjeljak rekla Policijska uprava ličko-senjska, nesreća se dogodila kada je 53-godišnji Poklukar upravljao motociklom slovenske nacionalne oznake iz smjera Senja u smjeru Karlobaga te ulaskom u oštri nepregledni zavoj naišao na ulje na kolniku uslijed čega je izgubio nadzor nad motociklom i pao na kolnik, udario u zaštitnu metalnu ogradu i izletio izvan kolnika u provaliju. Poklukar i 50-godišnja Stare, koja je bila putnica na motociklu, poginuli su na licu mjesta.

Policija je kasnije utvrdila da je do prolijevanja motornog ulja na kolniku došlo zbog prometne nesreće koja se dogodila 21. rujna 2024. godine u 14:10 sati, a u kojoj je sudjelovao 79-godišnji vozač motocikla slovenske nacionalne oznake. Utvrđeno je i da je on u nesreći lakše ozlijeđen te da nakon izazivanja prometne nesreće nije poduzeo sve radnje. Policija ga je kasnije uhitila zbog sumnje da je počinio kazneno djelo izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu.

Poginuli Poklukar i Stare bili su dugogodišnji članovi Moto kluba Gorenjc, navode Slovenske novice. U Hrvatskoj su se vozili na crvenom motociklu BMW S 1000 XC. S njima su na motociklističkom izletu tijekom kojeg su poginuli bili i drugi članovi Moto kluba Gorenjc.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. rujan 2024 14:12