ŠOKANTAN PREVID

Ključni dokaz za pljačku Fine MUP je imao godinama

Sustav AFIS navodno nije prepoznao otisak Ivana Tucmana jer tada otisci nisu bili dobro obrađeni

ZAGREB - Ivan Tucman, jedan od osumnjičenih za krvavu pljačku Fine u Zvonimirovoj ulici još je 5. rujna 2005. godine ostavio otiske na “Večernjem listu” od toga dana u koji je zamotao pištolj. Na snimkama nadzornih kamera vide se novine koje su mu ispale kraj ulaznih vrata, kako vjetar podiže naslovnicu i kako na njih skoro staje zaštitar “Sokola” koji je nakon pucnjave došao na mjesto krvave pljačke.

Večernji list od tog dana spremljen je u omot 11 i na njemu je nađeno šest otisaka prstiju.

Kriminalistički tehničar već je 9. rujna izvjestio Odjel općeg kriminaliteta koji je istraživao pljačku Fine da četiri otiska sadrže dovoljno općih i individualnih anatomskih karakteristika za vještačenje (dokument u cijelosti pogledajte

).

Dva otiska prstiju nisu bila tako dobra, ali su se mogla upotrijebiti i za eliminaciju potencijalnih počinitelja. Na “Večernjaku” su nađeni i tragovi otisaka nalik na platnene rukavice, ali i trag vlasi kose. “Večernji list” Ivan Tucman možda i nije htio odbaciti. Ispao mu je i kako se sada pokazuje ti su otisci bili kvalitetni. Jedan od pljačkaša Fine gotovo kao da je ostavio osobnu iskaznicu, ali su kasnije za tu pljačku uhićeni i suđeni sasvim drugi ljudi. Sada policija tvrdi da je otisak na novinama nedvojbeno Tucmanov.

TEKST U CIJELOSTI PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU JUTARNJEG LISTA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. listopad 2024 20:31