U STRAHU ZA ŽIVOT

Klara Buntić: ‘Beba je bolesna i to mi je prioritet. Zaista nije dobro‘; Evo što kaže tužitelj...

Klara se sada nalazi na sigurnoj lokaciji i u strahu je za život, jer je Općinski Sud u Ljubuškom odbio pritvoriti njenog supruga

Klara i Denis Buntić

 Privatni album

Nešto iza podneva, na putu prema Ljubuškom, stupili smo u kontakt s Klarom Buntić. Iako je prvo pristala da se nađemo, uskoro nas je kontaktirala i ispričala se jer se predomislila, piše Slobodna Dalmacija.

- Beba mi je bolesna i to mi je sada najveći prioritet. Zaista nije dobro! Hvala vam na svemu dosad, čim bude novih vijesti obavijestit ću vas o svemu - napisala nam je u poruci.

image

Klara i Denis Buntić

Privatni album

Prethodno nam je u telefonskom razgovoru kazala da je medijima rekla sve što je imala i zahvalila se na potpori. Dodala je i kako bi sada voljela da se više piše o ženama koje ukazuju na problem nasilja, kao i o onim poznatim ženama, poput Ide Prester koje su joj izrazile podršku.

A nakon optužbi da je premlatio suprugu kao i zbog držanja u kući veće količine oružja, Buntiću će se suditi i zbog tučnjave iz 2020. godine te nanošenja teških tjelesnih ozljeda. Potvrdio nam je to i Josip Aničić, tužitelj Županijskog tužiteljstva ŽZH.

- Županijsko tužiteljstvo predložilo je određivanje pritvora D.B. rođenom 1982. u Ljubuškom zbog opasnosti utjecaja na svjedoke, ali i zbog opasnosti ponavljanja kaznenog djela, što je zasnovano i zbog činjenice da je 2020. protiv D.B. podignuta optužnica za nanošenje teških tjelesnih ozljeda koje je nanio jednoj osobi. Taj postupak je trenutno na Općinskom sudu u Ljubuškom i još nije okončan – rekao nam je Aničić.

image

Josip Aničić, tužitelj Županijskog tužiteljstva

Tom Dubravec/Cropix

Pitali smo ga kako to da Buntić nije završio u istražnom pritvoru nakon premlaćivanja supruge i ima li to veze s time što mu je majka zaposlenica suda, naime Vinka Buntić, viša je referentica suda u Ljubuškom.

- Činjenicu da je majka D.B. zaposlena na Općinskom Sudu u Ljubuškom ne mogu komentirati jer taj podatak ne postoji u spisu, to sam doznao iz medija. Međutim smatram i nadam se da to nije utjecalo na odluku Suda za određivanje o pritvoru. Poznato mi je da postoji osoba imenom i prezimenom Vinka Buntić, ali je do ovog slučaja nisam povezivao kao majku osumnjićenika – dodao je Aničić.

image

Josip Aničić, tužitelj Županijskog tužiteljstva

Tom Dubravec/Cropix

U međuvemenu Buntiću su određene mjere zabrane prilaska supruzi na udaljenost ne manju od 100 metara te svakodnevno javljanje u policijsku postaju. Aničić kaže kako žalba tužiteljstva još nije uložena, s njom će ići nakon što dobiju rješenje Općinskog suda, rok za to je tri dana, a za desetak dana će se vidjeti kakva sudbina očekuje bivšeg rukometaša i hoće li ići u pritvor.

- Saslušat ćemo svjedoke, napraviti balistička vještaćenja oružja i streljiva, kao i uzimanje medicinske dokumentacije oštećene iz bolnice u Mostaru gdje je primljena, poduzet će se i biološko vještaćenje, DNK i psihološka procjena – najavio je Aničić.

Zbog nasilja u obitelji i držanja oružja (pištolja, ručnih bacača granata, lovačke puške), Buntiću prijeti od jedne do 10 godina zatvora.

image

Klara i Denis Buntić

Privatni album

Potresno svjedočanstvo Klare Buntić koju je pretukao suprug, hrvatski bivši rukometni reprezentativac Denis Buntić, šokiralo je regiju i nikoga nije ostavilo ravnodušnim.

Klara se u ovim trenucima nalazi na sigurnoj lokaciji i u strahu je za život, jer je Općinski Sud u Ljubuškom odbio prijedlog tužiteljstva zapadnohercegovačkog kantona za pritvorenjem njenog supruga. Ona je medijima dostavila stravični audiozapis nasilja u kojemu se čuje muškarac kako govori da će ubiti ženu, dok ona preklinje da to ne čini. Čuju se i udarci po tijelu i jauci.

image

Zgrada suda

Tom Dubravec/Cropix

- Da je bilo koji sud bio, Livno, Mostar, Široki Brijeg, to bi bilo suđeno. To su četiri zolje, automati, bombe, kalašnjikovi. To je arsenal oružja u kući. Da je imao vremena doći do njega, ubio bi me. Odlučio me ubiti. Okrenuo se samo na sekundu što sam ja iskoristila da pobjegnem kroz balkonska vrata - ispričala je.

Doznajemo kako joj nisu jasni komentari nekih ljudi ispod novinskih tekstova koji staju u obranu njezinog supruga te joj je preporučeno da ih više ne čita. Isto tako Klari je savjetovano da ne daje fotografije premlaćivanja u javnost, piše Slobodna Dalmacija.

image

Klara i Denis Buntić

Privatni album
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 19:37