NEGIRA KRIVNJU

‘Kiki mog prijatelja vozi na Sljeme zbog duga...‘ Poziv policiji razotkrio mutni potez posrnulog pripadnika ATJ Lučko

Da policajci i droga nikako ne idu zajedno osim kad se radi o hvatanju dilera, trenutno suspendirani specijalac nije shvatio

Ilustracija

 Vlado Kos/Cropix

"Dobro večer, mog prijatelja Ivana M. nasilno je iz stana na Savici izvela muška osoba po imenu Kiki i nepoznatim ga vozilom vozi na Sljeme zbog duga od 350 kuna", sadržaj je poziva koji je odaslao policiji Alen I. još 20. ožujka u 21.12 sati. Policija je vrlo brzo došla na mjesto dojave te su u stubištu zgrade u Gruškoj, između 2. i 3. kata čuli razgovor muških osoba, a između prizemlja i prvoga kata zatekli su iznenađenog svog kolegu – pripadnika Antiterorističke jedinice Lučko B. T. (29) koji je, sudeći prema prijavi koja je uslijedila, glavni akter cijele priče s druge strane zakona.

Da policajci i droga nikako ne idu zajedno osim kad se radi o hvatanju dilera i zapljenama, trenutno suspendirani specijalac očito nije shvatio, a tužiteljstvo ga je optužilo za pokušaj protupravne naplate s obzirom da do opijata, a potom ni do svog novca nije uspio doći jer je ‘zavaljan‘.

Negira krivnju

Posrnuli policajac, kojem ovo nije jedini postupak, negira krivnju.

- Ivana i Alena sam upoznao trčeći na nasipu. Nastavili smo se družiti s obzirom da su oni raspolagali informacijama o osobi koja bi mogla biti predmet zanimanja policije. Od njih dvojice drogu kupovao nisam. A tog kritičnog dana sam se s Ivanom trebao naći, ali je došao Alen koji me pitao da mu posudim novac obećavši da će mi ga odmah vratiti, ali ga vraćao nije. Zatim sam, dok sam jeo kod McDonald‘sa, susreo Ivana te smo otišli u njegov stan gdje je bio Alen.

Razgovarali smo i nakon pola sata sam otišao i naišao na policajce u ulazu zgrade. Prema Ivanu i Alenu nisam uporabio silu, oni su bili alkoholizirani, a u njihovu stanu bila je droga i novac – branio se pred tužiteljima pripadnik elitne jedinice policije.

U tom stanu policija je doista tog dana pronašla, obavljajući očevid, manju količinu marihuane i 160 kuna koji su oduzeti, a na oštećenom dvojcu nisu utvrđene nikakve ozljede. Iz snimki videonadzora u Gruškoj se vidi kako kobnog dana u 20 sati osumnjičeni pokušava ući u stubište gdje su oštećeni te gleda u portafone, da bi u 21.12 sati Ivana izveo iz stana, uveo u dizalo te izlazeći iz dizala držao ga za rukav. Do Sljemena očito došli nisu jer su se obojica vratila u zgradu šest minuta kasnije nakon čega je uslijedilo uhićenje.

Druga strana priče

Priča, pak, Alena I. se poprilično razlikuje od policajčeve jer, među ostalim, je kazao da su se upoznali kod fontana ispred Nacionalne i sveučilišne knjižnice dok je od njih želio kupiti drogu.

Prisjetio se da ga je krajem veljače ili početkom ožujka nazvao osumnjičeni, predstavivši mu se kao Kiki, a kako bi kupio drogu.

- Izašao sam iz Ivanova stana van i našao se s Kikijem koji mi je dao 350 kuna za pet grama marihuane koju nisam imao niti sam mu ju imao namjere donijeti. Nakon 15 minuta u stan se vratio Ivan zajedno sa Kikijem koji me počeo navlačiti za ruku, a lupio mi je i dva jaka šamara.

Tražio je povrat novca za marihuanu ili da mu predamo dogovorenu količinu trave. A kako nismo imali ni jedno ni drugo, u strahu od ozljeđivanja Ivan mu je htio dati tri grama koja smo imali i 150 kuna, ali Kiki to nije prihvatio pa je rekao da će jednog od nas odvesti na Sljeme. Kako nismo dragovoljno htjeli poć s njim, uhvatio je rukama Ivana za ramena te ga odveo van, a ja sam zvao policiju – opisao je Alen I. u tužiteljstvu. Nedugo nakon toga osumnjičeni se s Ivanom vratio u stan te se, dodao je, držao za lijevu stranu rebara.

- Kiki nam je rekao da imamo rok dva dana da mu vratimo novce. I čim je on izašao iz stana, čuo se žamor većeg broja ljudi u stubištu a odmah i uzvik: ‘Stoj policija!‘ pa je uhićen – zaključio je Alen I.

Tužiteljstvo, pak, do sada nije uspjelo ispitati drugog oštećenog jer je ignorirao njihove i policijske pozive a provjerama je utvrđeno da ne stanuje na adresama koje ima navedene u dokumentima.

U priču optuženog policajca Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu nije povjerovalo, a što će sud reći ostaje za vidjeti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 03:48