DRAMA U KAŠTELIMA

Jutarnji u posjedu snimke obračuna: Jedna osoba propucana, druga napadnuta sjekirom, veću tragediju spriječili prolaznici

Uhićeni počinitelj je navodno 58-godišnji bivši pomorac koji je još prije 21 godine imao problema sa zakonom

Obračun u Kaštelima

 Jutarnji List/

Večeras oko 19,30 sati na ulici u Kaštel Štafiliću došlo je do pucnjave u kojoj su dvije osobe ozlijeđene te su prevezene u splitsku bolnicu na pružanje daljnje liječničke pomoći, javlja Slobodna Dalmacija.

Po prvim neslužbenim informacijama, radi se o mogućem okršaju susjeda u kojem je jedna od žrtava propucana iz vatrenog oružja dok je druga žrtva najvjerojatnije brutalno izudarana.

Kako Slobodna Dalmacija neslužbeno doznaje, jedna osoba je propucana, a druga napadnuta sjekirom! I ta druga osoba je navodno išla pružiti pomoć ozlijeđenom pa ga je počinitelj sjekirom udario po glavi! Očevidom će se utvrditi i je li sukob izbio oko parkinga, kako to govore prve neslužbene informacije.

Prema prvim informacijama iz bolnice obje osobe su stabilno:

- Zaprimljene su dvije muške osobe. Prvi pacijent (1978.) zadobio je tri prostrijelne rane u području abdomena, lijeve natkoljenice i desne nadlaktice. U ovom trenutku je u tijelu hitan operativni zahvat nakon kojeg će se moći procijeniti težina ozljeda. Drugi pacijent (1978.) zadobio je ranu u području glave. Medicinska obrada je u tijeku - odgovorili su nam iz splitskog KBC-a.

Jutarnji je u posjedu uznemirujuće snimke koja je snimljena nakon propucavanja muškarca. Na njoj se jasno vidi kako jedna osoba pokušava pomoći ranjenom čovjeku, ali u tom trenutku s leđa ga napada pomahnitali muškarac i sjekirom ga udara po glavi. Srećom, u tim trenucima u pomoć ranjenom čovjeku stižu dva prolaznika koji silom zaustavljaju napadača i zadržavaju ga do dolaska policije.

Snimka je uznemirujuća i nećemo je objaviti.

Uhićeni počinitelj je navodno 58-godišnji bivši pomorac koji je još prije 21 godine imao problema sa zakonom odnosno bio je tada prijavljen zbog pokušaja ubojstva i nedopuštenog držanja oružja.

Tada je bio uhićen jer je nožem u leđa i trbuh ubo tada 18-godišnjeg momka i to zato što je ovaj navodno mokrio po zidovima njegove kuće.

Policija je tada kod njega pronašla pušku M-48 te punjenje za ručni bacač i tromblonsku minu. Kako su tada pisale novine, on je nakon uhićenja priznao djelo te je bio pušten na slobodu nakon ispitivanja kod istražnog suca.

Bit će zanimljivo vidjeti što će policija sada pronaći u njegovoj kući, a nema sumnje da ovaj put neće tako lako biti pušten na slobodu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. travanj 2024 21:07