SLUČAJ RIJEŠEN

JUTARNJI DOZNAJE Pet muškaraca iz okolice Šibenika odgovorno za eksploziju na Trgu!

Doznajemo da se na snimkama jasno vidi muška osoba dok se približava spomeniku i baca napravu
 Srđan Vrančić/CROPIX

Petorica muškaraca iz okolice Šibenika privedena su večeras, oko 18 sati, u sjedište kriminalističke policije u Heinzelovoj ulici, zbog sumnje da su povezani s eksplozijom koja je u srijedu, oko 2.30 sati, odjeknula pokraj spomenika banu Josipu Jelačiću na središnjem zagrebačkom trgu.

Kako neslužbeno doznajemo, istražitelji su do jednog od njih došli pomoću nadzornih kamera, a onda se klupko počelo odmotavati. Naime, na snimkama nadzornih kamera prilično se jasno vidi jedna muška osoba kako se približava spomeniku bana Josipa Jelačića i baca eksplozivnu napravu.

FOTO: POLICIJA IMA PRVI TRAG Nadzorna kamera snimila muškarca u crvenom Fordu: Istražuje se ima li on veze s eksplozijom na Trgu bana Josipa Jelačića!

- Mogu potvrditi da je više osoba na obavijesnom razgovoru, ali o njihovom uhićenju još je prerano govoriti jer istraga još nije gotova - rekla nam je danas navečer glasnogovornica ravnateljstva policije Jelena Bikić.

Iako je policija na dobrom tragu, kako neslužbeno doznajemo, do nekih osoba, za koje sumnjaju da bi isto tako mogle biti povezane s ovom trećom eksplozijom u Zagrebu, još nisu došli.

Istražitelji su dosad utvrdili da je u srijedu eksplodirala bomba kućne izrade, male eksplozivne snage. U eksploziji nitko nije ozlijeđen, a šteta je procijenjena manjom.

Podsjetimo, istražitelji su imali saznanja da je muškarac koji je aktivirao eksplozivnu napravu pobjegao stražnjom ulicom u smjeru Kaptola, gdje ga je navodno dočekao automobil. Je li riječ o crvenom Fordu ili crnom Golfu u kojem je bila skupina muškaraca, kako se spekulira, službeno još nije objavljeno. Tijekom sutrašnjeg dana očekuje se njihovo službeno privođenje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. listopad 2024 12:23