IZLET U INOZEMSTVO

JAVIO SE DARKO KOVAČEVIĆ DARUVARAC 'Da, bio sam u Njemačkoj. Ja sam slobodan čovjek i nitko mi ne brani da sad odem u Bosnu'

Darko Kovačević Daruvarac
 Luka Gerlanc / CROPIX

ZADAR - Nisam pobjegao, niti bježim. Tu sam, u Zadru – kazao nam je Darko Kovačević (31) zvani Daruvarac, koji se u srijedu javio na naše telefonske pozive, nakon što je u medijima objavljena informacija da je prošle subote viđen na avionskoj liniji iz Zadra za Stuttgart. Daruvarac je odmah postao "bjegunac pred zakonom", s obzirom na to da je u utorak, za vrijeme njegovog boravka u Njemačkoj, Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Splitu odlučivalo o njegovoj žalbi, odnosno hoće li prvostupanjska kazna od pet godina zatvora koju je dobio za premlaćivanje 18-godišnje prošlog ljeta u Zadru, biti potvrđena, preinačena ili ukinuta, prenosi Zadarski.hr.

U slučaju da je prvostupanjska presuda bila potvrđena, Daruvarac bi odmah morao ići na izdržavanje kazne. Odluka splitskog izvanraspravnog vijeća bit će poznata tek kad je poštom zaprimi Općinski sud u Zadru koji je i donio osuđujuću presudu.

- Nigdje nisam pobjegao niti sam namjeravao bježati. U Stuttgart sam putovao privatno i sada sam se vratio. Ja sam još uvijek slobodan čovjek. Neki to ne žele prihvatiti. Imam pravo slobodno se kretati i ne vidim što je u tome problem. Nisam to pravo u niti jednom trenutku htio zloupotrijebiti – kaže Daruvarac i podsjeća na svoja javna obećanja koja je dao nakon izlaska iz istražnog zatvora u veljači ove godine.

- Tada sam rekao sam da neću bježati, da ću ostati u Hrvatskoj i prihvatiti svaku sankciju koju sud donese. Rekao sam i da se osjećam odgovornim i da ću kaznu izdržati, ma kolika god ona bila. Zašto se sada opet diže hajka protiv mene, bez ikakvih razloga, stvarno mi nije jasno. Tu sam, u Zadru, i tu ću ostati – ponovio nam je Kovačević.

Iako odlazak u Njemačku nije najavio svom odvjetniku Borisu Radmanu, s njim se vidio neposredno prije puta i javio mu se odmah po dolasku.

- U utorak nisam bio u Splitu na ročištu. Odvjetnik mi je rekao da tamo ne moram biti i ja nisam otišao. Da sam morao, ja bih bio u Splitu. Nisam napravio ništa suprotno zakonu. Ponovit ću vam i ono što sam već jednom rekao. Iako sam rođen u BiH, nemam dvostruko državljanstvo, ali tamo imam rodbinu. Ali ni tamo ne želim bježati, kako me mediji tjeraju, nego ću ostati tu u Zadru, sa svojima, sve dok se cijela ta priča jednom ne završi – kazao nam je Darko Kovačević koji je u nakon izlaska iz istražnog zatvora u veljači u dva navrata sukobio sa zakonom.

Prvi put krajem ožujka u jednom zadarskom kafiću na Boriku gdje je verbalno napao 24-godišnjaka, isprovociran njegovim objavama i komentarima na društvenim mrežama u vezi s napadom na 18-godišnju Zadranku i njeno premlaćivanje. Daruvarac je nakon toga i fizički nasrnuo na mladića gurnuvši ga preko stola. Mladić je upućene mu prijetnje prijavio policiji, a Daruvarac je priveden, no samo šest dana kasnije 24-godišnjak je svoju prijavu povukao pa je Kovačević automatski pušten na slobodu.

Početkom svibnju u mjestu Zapužane pokraj Benkovca Daruvarac je u Audiju zadarskih oznaka u kojem je bio s 27-godišnjakom oko 4.30 sati sletio s ceste i udario u zaštitnu metalnu ogradu. Prekršajno je prijavljen zbog izazivanja prometne nesreće, neprilagođene brzine, odbijanja podvrgavanja alkotestiranju i testiranju na opojna sredstva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. srpanj 2024 08:06