PONOĆNI KAUBOJ

IZBACILI GA IZ GREEN GOLDA, A ON SE VRATIO S PUŠKOM Sliškov nećak pucao po noćnom klubu

 Boris Kovačev / CROPIX

ZAGREB Nakon trogodišnjeg primirja, Vjeko Sliško (25), sin ubijenog Marka Sliška i nećak likvidiranog 'kralja poker aparata' po kojem je i dobio ime, ponovno je završio u policijskoj postaji. Za razliku od zadnjeg puta te 2011.godine kada je sudjelovao u tučnjavi tijekom rođendanskog slavlja, ovoga puta kršenje zakona je bilo dramatičnije - u jedan sat iza ponoći u petak pucao je iz puške u staklo kluba Green Gold na Radničkoj cesti.

Sreća u nesreći je da ozljeđenih osoba nije bilo, a policija ga je, dok je hodao poput naoružanog šerifa ulicom u društvu dvojice prijatelja, uhitila i odvela u policijsku postaju na obradu. Odakle mu puška, je li bio pod utjecajem alkohola i imaju li prijatelji veze sa pucnjavom ili su mu samo pravili društvo i ohrabrivali ga, policija intenzivno nastoji utvrditi. Ono što je pak sigurno je da se Sliško kobnu večer posvađao sa zaštitarima Green Golda. Svađa mu nikako nije sjela pa je odšetao u noć da bi se potom ubrzo vratio.

Situacija mu je bila totalno neprobavljiva pa je ponovno otišao niz ulicu nakon čega se vratio s puškom i s prijateljima. Zapucao je prema staklu i krenuo dalje hodati, no ubrzo ga je sustigla policija koja i dalje provodi kriminalističku obradu. Najvjerojatnije će svoj krim dosje 'podebljati' za dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom i posjedovanje oružja.

Do sada je, pak, podsjetimo u postaji završio u ljetu 2011. također s prijateljima nakon okršaja u restoranu NK Tekstilac gdje su bili na proslavi rođendana, a kojom prigodom su teško ozlijedili dvostruko starijeg muškarca.

Sliško ni kao maloljetnik nije imao mira jer je na pragu punoljetnosti, kao 17-godišnji tinejđer za volanom BMW 3 bez vozačke dozvole, izazvao trostruki sudar u Maksimiru. U stravičnoj nesreći pet osoba je tom prilikom ozljeđeno, a najgore je prošlo jedno dijete. A Sliško? Odšetao je doma kao da on s tim nema veze te ostavio vozilo na ulici. Imao je razlog. Nagovorio je četiri godine starijeg prijatelja Trajana P. da preuzme krivnju koji je to objeručke i prihvatio. Odglumio je bolove i u bolnici potražio pomoć. Ubrzo su, ipak, obojica raskrinkana, a Sliško je zaradio i prekršajnu i kaznenu prijavu.

Podsjetimo, Vjekin otac Marko Sliško ubijen je u siječnju 2003. ispred vlastitog hotela, a njegov istoimeni stric u ožujku 2001. na Cvjetnom trgu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. rujan 2024 08:29