OBRAČUN NA KOZARI BOKU

Iz škorpiona ubio susjeda 'na slijepo' kroz zatvorena vrata, u bijegu ga zaustavio prolaznik!

Susjedi špekuliraju kako je Predrag V. (41) jedanaest godina starijeg Sinišu J. ubio zbog dugova
 Ranko Šuvar / CROPIX

ZAGREB - Susjedi zagrebačkog Kozari boka na 6. odvojku i dalje s nevjericom prepričavaju ubojstvo Siniše J. (52) koje se dogodilo u pola bijela dana u petak te špekuliraju kako je motiv nemogućnost povrata dugovanja kamataru. Istodobno, ubojica Predrag V. (41) je na ispitivanju na vrućoj policijskoj stolici, tijekom kojeg mu je izmjereno 1,4 promila alkohola u krvi, šutio k'o zaliven.

U razgovoru sa troje svjedoka koji su nazočili pucnjavi, a s kojima je ubijeni Siniša bio u društvu oko 13,55 sati kada je sa škorpionom u ruci u podrum kuće u izgradnji ušao Predrag, policija je uspjela rekonstruirati cijeli tijek obračuna, no točan razlog im je i dalje nepoznat.

Bivši branitelj, inače oboljeli od PTSP-a u Sinišu je sasuo dva metka, no tijekom obračuna kada su padale i teške riječi, nije bilo baš sve kako je zamislio. Naime, odmah po ulasku u podrum kuće čim je vidio Sinišu, Predrag je u njega repetirao pištolj te je izbila svađa s riječima "Šta ćeš ti meni...".

Jedan od svjedoka pokušao je rastrojenog Predraga umiriti riječima dok ga je drugi Sinišin prijatelj rukama pokušavao svladati. Taj trenutak iskoristio je Siniša ne bi li se spasio od metaka pa je otrčao u drugu prostoriju i zatvorio vrata. Ali Predrag se uspio nekako izmigoljiti iz ruku Sinišinog prijatelja, zapucati prema vratima i raniti dva puta Sinišu u prsa.

Odmah na mjestu događaja Siniša je preminuo, a Predrag se dao u bijeg. Dok je trčao ulicom sa škorpionom u ruci, kod kućnog broja 14., zaustavio ga je 43-godišnji susjed I.M. i oborio na pod. U međuvremenu je policiju pozvao jedan od Sinišinih prijatelja tako da se susjed nije dugo 'borio' sa susjedom ubojicom koji je uporno ponavljao da je "krvario za ovu državu i da je pokušavao raditi nešto pošteno u životu, a ne da ga kriminalci kamatare."

Predragova supruga uvjeravala je istražitelje kako je njezin suprug podmirio dug do zadnje lipe i da motiv ovog suludog čina doista ne zna. Podsjetimo da je prema tvrdnjama susjeda, Predrag svojevremeno imao autopraonu u susjedstvu sa jednim čovjekom te su radili za veće tvrtke. Pojavili su se problemi s naplatom pa im se dug gomilao. Istodobno, Predragov poslovni partner je potraživao svoj dio kolača od autopraone pa mu je navodno u 'pritiskanju' pomagao Siniša. Nije poznato je li Predrag već neko vrijeme planirao ubojstvo ili mu je cilj bio samo zaplašiti Sinišu, kao niti je li oduzeti škorpion suvenir iz ratnih dana, ili ga je, pak, ciljano nabavio da ostvari naum.

Bez obzira na pravi motiv ubojstva popraćen uzavrelim alkoholnim strastima, utjehe za obitelj ubijenog Siniše nema. Protiv Predraga će uslijediti kaznena prijava za ubojstvo, ali i za dovođenje u opasnost života i imovine jer je, pucavši 'na slijepo' ugrozio i živote prisutnih svjedoka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. srpanj 2024 14:23