NESTALA ANTONIJA BILIĆ

Istražitelji su vještačili krivi tahograf?! Najvredniji dokazi protiv Paravinje su Antonijina krv i vlasi iz kamiona

Tužiteljstvo za najveći argument ima DNA tragove Anotnije Bilić i prošlost samog Dragana Paravinje

Istraga protiv Dragana Paravinje (43), za kojeg se sumnja da je ubio maloljetnu Antoniju Bilić , završena je, a kroz 15 dana saznat će se hoće li Državno odvjetništvo protiv njega podignuti optužnicu, zatražiti proširenje istrage ili će odustati slučaja.

Slučaj se temelji na iskazima dvadesetak svjedoka, ali i vještačenju materijalnih dokaza, kao što su Antonijina krv i vlasi koje su pronađene u Paravinjinom kamionu. Jedan od materijalnih dokaza je i tahograf, koji bi trebao pokazivati putovanje Paravinjinog kamiona. Neslužbeno se doznaje kako od dva tahografa koja su bila vještačena, niti jedan nije bio u kamionu na dan kada je Antonija nestala, piše Vjesnik .

Pravi tahograf do danas nije dostupan organima pravosuđa, a sumnja se kako ga je Paravinja sakrio, kako istražitelji ne bi mogli rekonstruirati njegovu rutu.

Tužitelji će pred sudom morati dokazati krivnju Dragana Paravinje, ali u tome im neće pomoći ni manjkavi i kontradiktorni iskazi. Najbolju priliku imaju u njegovom priznanju kojeg je dao kada je uhićen u Banjoj Luci, ali isto je kasnije povukao, tvrdeći da je iznuđeno.

Bezu tijela će biti teško dokazati da je ubojica doista Dražen Paravinja, ali indicije koje upućuju na njega su doista teške. Tu su tragovi DNA Antonije Bilić u njegovu kamionu, potvrda da je upravo on vozio rutu na kojoj je stopirala Antonija, a i njegova prošlost - pravomoćna kazna od 4.5 godina zatvora za silovanje u Srbiji i nepravomoćna u BiH - mu neće pomoći u obrani.

Originalni članak pročitajte OVDJE .

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. rujan 2024 00:55