PROPUST POLICIJE?

Istraga završava bez žene optuženog: Paravinjina žena Milijana JEDINA NIJE DALA ISKAZ

Kada je zahtjev sa suda poslan, Milijana nije bila kod kuće. Neka opet pošalju papire i sve će dobiti, kaže majka Ruža

Milijana Paravinja, supruga Dragana Paravinje, vozača kamiona osumnjičenog za otmicu i ubojstvo maloljetne Antonije Bilić , jedina je od 20 osoba koja se nije odazvala na poziv šibenskog Županijskog suda da svjedoči o tom slučaju.

Sud ju je tražio na adresi u Novoj Pazovi gdje živi, ali dosad je hrvatskom pravosuđu Milijana ostala nedostupna. Draganov otac Obrad prijavljen je na istoj adresi, a iako je vozač kamiona i stalno je na putu, pojavio se pred sucem Igorom Ninićem i dao iskaz. Ruža Paravinja, majka Dragana Paravinje, za Jutarnji list opovrgla je da njena snaha ne želi svjedočiti u istrazi.

- Kada je zahtjev sa suda poslan, Milijana nije bila kod kuće nego na ‘drugoj strani’. Neka ponovno pošalju papire na adresu na koju su već slali i sve će dobiti - ljutito je preko telefona poručila Ruža Paravinja.

- Ne znam više što da kažem, ja sam samo majka i strašno mi je teško - završila je kroz suze svoju prvu izjavu za medije.

Ruža, inače, jedina redovito sina posjećuje u šibenskom pritvoru otkad je izručen iz BiH krajem srpnja. Milijana ga se zajedno sa sinovima odrekla i s njim više ne želi imati kontakte. Za to vrijeme istraga na šibenskom sudu ušla je u završnu fazu, i očekuje se da bi idući tjedan sudac istrage Igor Ninić spis mogao poslati DORH-u koje će tada odlučiti o podizanju optužnice. Dosad je ispitano 18 svjedoka među kojima je i Draganov otac Obrad. Iskaz Milijane Paravinje može ali i ne mora biti ključan.

(...)

Članak u cijelosti pročitajte u tiskanom izdanju Jutarnjeg lista

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 17:29