SUĐENJE ZA UBOJSTVO

ISPOVIJEST BRATIĆA PJEVAČA KOJI JE LIKVIDIRAO VLASNIKA ZG KLUBOVA 'Taj čovjek je naručio da mi zapale auto i kuću, da me ubiju! A bili smo dobri...'

 
Ivko Marić i Stipan Ivić
 CROPIX

"Stipan Ivić je naručio da mi zapale auto i kuću, da me ubiju! Stalno nam je prijetio. Prijatelju je ozlijedio 14-godišnjeg sina, a tražio je i da mu 'naštele' Mirka kako bi ga mogao maltretirati. Mirko je na dan ubojstva bio jako šutljiv. Rekao mi je: 'Kume, nije dobro. Stalno nešto oko nas. Kad će to stat'."

Ispričao je ovo među ostalim u ponedjeljak na zagrebačkome Županijskome sudu Ivko Marić, bratić pjevača narodne glazbe Mirka Marića koji je u svibnju prošle godine ubio kick-boksača i vlasnika narodnjačkih klubova Stipana Ivića. Ivko Marić je na suđenje svojega bratića pozvan kao svjedok, a u ponedjeljak je govorio o sukobu koji je prethodio ubojstvu. Prema njegovim saznanjima, taj sukob bio je povod nizu naručenih napada prema njemu, ali i njegovom bratiću. Marić je rekao kako je Ivića poznavao te da su bili u dobrim odnosima, no da je čuo da Ivić ima averziju prema njemu.

Goran Mehkek / CROPIX
Na fotografiji: Optuženi Mirko Marić

"Pričao je kao tko sam ja, da glumim nekakvoga frajera, a da je on kao glavni u gradu." Mirko Marić je, pak, od veljače 2016. počeo paralelno pjevati i u Ivićevim lokalima, no sukob koji će uskoro izbiti, po Marićevim riječima, sve će preokrenuti.

"To se dogodilo 16. travnja 2016.", rekao je Marić koji se točno prisjetio datuma. "Tu večer je Ivić došao u lokal Kafana na Jarunu, gdje sam bio šef osiguranja, i odjednom je ošamario Roberta Lončarića koji je bio sa mnom u društvu. Ja sam stao između njih i rekao: 'Iviću, šta ti je?', a on je zamahnuo šakom prema meni.

Ja sam se izmaknuo i udario ga šakom u glavu, a on je pao na pod. Danimir Klišanić je Ivića stavio u auto te ga odvezao u njegov klub Armus. Čuo sam da je tijekom puta Ivić rekao da će se osvetiti svim Marićima, da ćemo biti u kolicima, da će nam zapaliti aute", rekao je u ponedjeljak I. Marić koji je zatim vrlo detaljno iznio kronologiju napada na sebe, a za koje tvrdi da ih je bio naručio pokojni Ivić.

Marić je u prosincu 2016. bio teško pretučen u sačekuši u Velikoj Gorici, polomljena mu je lubanja, a tri mjeseca kasnije zapaljen mu je i automobil ispred kuće za što je osuđen Jerko Mlinarević. "Mlinarević je na policiji priznao da je za to dobio 2500 eura od Ivića i Ivana Tolića", rekao je I. Marić. Na dan ubojstva bio je zajedno s bratićem koji je čitavu večer bio povučen i šutljiv, da bi u jednome trenutku rekao da se ide naći s jednom curom.

Međutim, ujutro ga je nazvao njihov treći bratić Mario Marić te rekao da se moraju hitno naći jer je Mirko napravio glupost.

"To je za mene bio šok. Nisam vjerovao da bi on napravio tako nešto", zaključio je Ivko Marić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 02:31