BIJEG NA ZAPAD

ILEGALCI SVE DOMIŠLJATIJI Skrivali se među turskim tekstilom i koncem

 Carina

OSIJEK - Val ilegalnih ulazaka u Hrvatskuna nastavlja se iz dana u dan, a ilegalci su sve domišljatiji. Na Bajakovu je daljnja putešestvija ometena trojici Afganistanaca koji su se pokušali domoći zapadnih zemalja Europske unije skriveni u tekstil, konac i platno.

U ponedjeljak popodne na ulazni trak za teretna vozila došao je kamion turskih nacionalnih oznaka u vlasništvu jedne prijevozničke tvrtke iz Turske kojem je krajnja destinacija bila Njemačka. Iako je vizualnom kontrolom kamiona i priključnog vozila utvrđeno da carinska plomba i carinsko uže nisu oštećeni, među prijavljenom robom turski je vozač skrivao trojicu Afganistanaca.

Utvrđena je krivnja vozača koji je priznao carinski prekršaj te mu je odmah izrečena novčana kazna od 900 kuna koju je odmah platio u dvotrećinskog iznosu uz pripadajuće troškove prekršajnog postupka. Osim prekršaja, uslijedit će i kaznene sankcije pa je Turčin zajedno sa ilegalcima predan službenicima Postaje pogranične policije Bajakovo na daljnje postupanje. Kako su se ilegalci našli u tovarnom prostoru kamiona?

Na zadnjem gornjem dijelu priključnog vozila skalpelom su prerezali kamionsku ceradu te ušli u tovarni prostor kamiona i iznutra zalijepili samoljepljivom trakom nastali otvor.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. srpanj 2024 11:48