TRAŽEN U PARIZU

Ibrahim se skrasio u Zagrebu, vrijedno radio i osnovao tvrtku, a onda ga je sustigla prošlost: ‘Odslužit ću ovdje kaznu‘

Ibrahim M. svojedobno je zatočio i istukao prevaranta tražeći svoj novac

Ilustracija

 /Policija

Egipćanina Ibrahima M. (35), s radnom dozvolom u Hrvatskoj, a koji je ove godine u Zagrebu osnovao i svoju tvrtku za graditeljstvo, u nedjelju je uhitila policija nakon što je Francuska za njime raspisala Europski uhidbeni nalog (EUN) zbog otmice prevaranta koji mu je 2014. oteo 10.000 eura.

Ibrahim M. nije se protivio predaji Francuskoj, već je štoviše zatražio da kaznu odsluži u Hrvatskoj gdje uspješno nekoliko godina radi kao bagerist. Kako se neslužbeno doznaje, Egipćanin je prije nekoliko godina došao u Hrvatsku te ishodio radnu dozvolu, a od tada se pokazao kao vrijedan radnik pa je ove godine čak otvorio i vlastitu tvrtku.

No, sustigli su ga događaji koji su prethodili njegovom dolasku u RH, a radilo se u razdoblju dok je kao radnik radio na području Pariza. Naime, 2014. godine nasjeo je na prevaru kada mu je jedan sunarodnjak prodao priču kako može "umnožiti" Ibrahimovih 10.000 eura. Umjesto "umnožavanja" prevarant mu je naravno odnio novac. Ibrahimu M. se to pak nije svidjelo te je zatočio i istukao prevaranta tražeći svoj novac. Ubrzo je sve prijavljeno policiji te je Ibrahim proveo 6 mjeseci u francuskom pritvoru nakon čega je pušten na slobodu.

U potrazi za poslom došao je u RH gdje je dobio radnu dozvolu i "malo po malo" počeo raditi. No, u odsutnosti je u Francuskoj zbog otmice osuđen na 2 i pol godine zatvora te su Francuzi za njime raspisali EUN po kojemu ga je hrvatska policija lako pronašla, budući da je živio na prijavljenoj adresi s uredno reguliranim prebivalištem i boravištem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. rujan 2024 10:42