VATRENI PREKID

Hrvatica ostavila dečka Austrijanca, a onda se on vratio u stan s 20 litara nafte. I krenuo je užas....

Okrivljenik je i prilikom ranijih svađa prijetio da će zapaliti cijelu zgradu, a naftu je uvijek imao sa sobom

Ilustracija

 Profimedia/

"Nije mi žao što sam to učinio, ionako sam sav inventar i namještaj ja financirao", riječi su austrijskog državljanina Oscara Dellaija koji prije dvije godine zapalio stan svoje bivše djevojke u Marijanijevoj ulici u Puli.

Danas 54-godišnji chef po tirolskim restoranima, u stan je stigao 24. svibnja 2022. ujutro opremljen kanistrom u kojem je bilo 20 litara nafte. Čekao je da njegova bivša partnerica otiđe prošetati psa da bi u stanu izazvao dva požara koji su opasno ugrozili cijelu zgradu.

Kako piše u optužnici objavljenoj na internetskim stranicama pulskog suda, jednu vatru je zapalio u "dnevnom boravku pored blagovaonskog stola gdje je vatra zahvatila cjelokupnu prostoriju, a termičke destrukcije su se proširile i na kuhinju. Drugu vatru zapalio je u spavaćoj sobi na krevetu ali su širenje požara na ostale stanove svojom intervencijom spriječili vatrogasci".

Tužitelji za Dellaia traže kaznu od godinu dana zatvora, a odredili su mu zabranu približavanja ulici Marijanijevoj ulici.

Dellai je u istrazi priznao da je zapalio stan, ali nikada nije želio ugroziti druge stanare zgrade s ukupno devet stanova. Kada je shvatio da se vatra proširila tvrdi da ju je pokušao ugasiti, ali nije uspio jer su ga "rolete od balkonskih vrata zarobile na balkonu" odakle je tražio pomoć. Tvrdi da je dozvao ženu na ulici koja je naposljetku pozvala vatrogasce.

Ta je žena kasnije ispričala kako je Dellai na balkonu stajao mirno, kao da se ništa ne događa. Istražitelji su na kraju zaključili da nema dokaza da je okrivljenik zaista bio zarobljen na balkonu.

Njegova bivša djevojka u istrazi je rekla kako je iskoristio naftu koju je ionako uvijek imao u automobilu. Ovakvim raspletom situacije samo su se ostvarile njegove prijašnje prijetnje da će zapaliti cijelu zgradu što je spominjao prilikom ranijih svađa, piše portal Istra24.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. travanj 2024 16:19