‘ŽAO MI JE...‘

HDZ-ov gradonačelnik koji ima crni pojas se potukao s vojnikom, pobjegao pa se kasnije javio policiji

Siniša Jenkač je u izjavi za Jutarnji potvrdio da je sudjelovao u tučnjavi

Siniša Jenkač

 Zeljko Hajdinjak/cropix/Cropix

Varaždinska policija objavila je u nedjelju da je oko 1 sat u Orehovcu, na parkiralištu ispred vikend kuće, došlo je do verbalnog i tjelesnog sukoba dvojice muškaraca starosti 45 i 52 godine.

U tučnjavi je je sludjelovao Siniša Jenkač, HDZ-ov gradonačelnik Novog Marofa. Ozlijeđeni muškarac je vojnik.

U Općoj bolnici Varaždin 52-godišnjaku je pružena liječnika pomoć, a objavili su i da je 45-godišnjak otišao s mjesta događa te se za njim traga.

Policija je u ponedjeljak naknadno objavila da je 45-godišnjak došao u Policijski postaju Novi Marof. Ispitan je "zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela teške tjelesne ozljede u pokušaju iz članka 118. stavka 1. Kaznenog zakona u svezi članka 34. Kaznenog zakona", objavila je policija.

Javili su i kako će po dovršetku kriminalističkog istraživanja policijski službenici Policijske postaje Novi Marof podnijeti posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Jenkač je u izjavi za Jutarnji list potvrdio da je sudjelovao u tučnjavi.

- Mogu potvrditi da sam u spomenuto vrijeme, na spomenutoj lokaciji sudjelovao u incidentu te ovim putem izražavam žaljenje što sam u navedenom sudjelovao. Budući da je istraga u tijeku, ne smijem komentirati i iznositi detalje. Voljan sam dati komentar na cjelokupni događaj kada istraga i cjelokupni proces službeno završe. Tada ću komentirati sve okolnosti događaja - poručio je Jenkač.

Tko je Jenkač?

U službenoj biografiji koja je objavljena na stranicama Grada piše kako se Jenkač 20 godina aktivno bavio karateom i da je nositelj crnog pojasa. Njegovu biografiju niže prenosimo u cijelosti:

- Rođen sam 28.08.1978. godine u Varaždinu, a živim u Novom Marofu. Završio sam Elektrostrojarsku školu smjer tehničar za elektroniku. Osim toga završio sam Olimpijsku akademiju za Trenera karatea i apsolvent sam na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu. Od dodatnog obrazovanja kod Ministarstva mora prometa i infrastrukture stručno sam osposobljeni za obavljanje djelatnosti javnog cestovnog prijevoza u unutarnjem i međunarodnom cestovnom prometu i sigurnosni sam savjetnik za prijevoz opasnih tvari cestom i željeznicom.

Od 1996. godine zaposlenik sam tvrtke Trans Commerce d.o.o. U tvrtci od 2000. godine radim na poslovima organizacije poslovanja i logistike. U 2005. godini osnivam vlastitu tvrtku koja se bavi iznajmljivanjem plovila, a u kojoj sam obnašao funkciju direktora. Imam više od sedamnaest godina radnog staža od čega deset godina na poslovima upravljanja i zastupanja društva. Posjedujem vozačku dozvolu B, C i E kategorije. O stranih jezika služim se engleskim i njemačkim u govoru i pismu.

Od ostalih društvenih i sportskih aktivnosti mogu spomenuti da se dvadeset godina aktivno bavim karateom. Nositelj sam crnog pojasa 3.˚ DAN. Od najvećih sportskih uspjeha mogu spomenuti: Europsku medalju u karateu – srebrna medalja na prvenstvu Europe, Grenoble Francuska 2000. godine zbog čega sam proglašen za najboljeg sportaš Grada Novog Marofa iste godine. U sportu sam i dalje aktivan kao trener u Karate klubu Okinawa Novi Marof gdje sam posebno posvećen radu s djecom i mladima.

Osnivač sam i dopredsjednik Športskog društva Ključ u kojem aktivno radim i tajnik sam udruge privatnih šumoposjednika Graber Novi Marof.

Od političkih dužnosti obnašao sam funkciju predsjednika mladeži GO HDZ-a Novi Marof i u dva mandata potpredsjednik ŽO Mladeži. Od 2008.-2012. godine bio sam potpredsjednik Gradskog odbora HDZ-a, a u ožujku 2012. izabran sam za predsjednika Gradskog odbora HDZ-a Novi Marof.

Iskustvo u upravljanju Gradom stekao sam kao član Gradskog poglavarstva od 2006. do 2009. godine, a od 2009. do 2015. vijećnik sam Gradskog vijeća Novog Marofa. U 2015. godini na prijevremenim lokalnim izborima izabran sam za Gradonačelnika Novog Marofa, koju dužnost obavljam i sada, stoji na službenim stranicama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. lipanj 2024 09:19