MASAKR NA CETINJU

Građani slave čovjeka koji je zaustavio pokolj, sve je više detalja o ubojici: ‘Bio je usamljeni vuk‘

Dežurna tužiteljica Andrijana Nastić potvrdila je kako je hicima iz vatrenoga oružja Vuka Borilovića likvidirao Nenad Neno Kaluđerović

masakr na Cetinju

 AFP

Vuk Borilović (34) u petak je na Cetinju u Crnoj Gori ubio 10 sugrađana, da bi na kraju i sam smrtno stradao nakon hitaca koje je, sumnja se, u njega ispalio Cetinjanin N. K.

Borilović je najprije lišio života tročlanu obitelj Martinović - majku Natašu Pejović Martinović (35) i dvoje maloljetne djece.

U nastavku krvavoga pira ubio je i kuma obitelji Martinović - Milana Mitrovića (37), kao i svoga ujaka Gorana Đurišića (54), koji ga je pokušao odvratiti od namjere da liši života nedužne ljude, piše Pobjeda.

U pucnjavi su stradali i Rajko Drecun (56), Dimitrije Drecun (81), Danica Drecun (74), kao i sugrađanke Danijela Radunović (51) te Aleksandra Radunović (52).

U istom vatrenom obračunu ranjeno je šest osoba, od kojih su dvije hospitalizirane u Općoj bolnici na Cetinju, a četiri u Kliničkom centru Crne Gore.

Ranjeni su policajac Ljubiša Maksimović (44) iz Podgorice kao i građani Cetinja Slavica Zvicer (66), Filip Đurković (33), Mileva Ramadanović (76), Darinka Čelebić (88) i Aleksandar Drecun (32).

Osobe koje su hospitalizirane u OB Cetinje stabilnog su zdravstvenog stanja, priopćeno je u subotu ujutro iz te ustanove.

Kad su u pitanju osobe smještene u KCCG, iz te zdravstvene ustanove kažu kako se od ukupno četiri pacijenta koji su na liječenju, jedna nalazi u teškom stanju i životno je ugrožena. Prema saznanjima Pobjede, riječ je o tridesettrogodišnjem Filipu Đurkoviću.

image

Vuk Borilović

INSTAGRAM

Podsjetimo, Vuk Borilović, radnik Nacionalnog parka Lovćen, za kojega kolege kažu da je bio miran i povučen, u petak oko 15 sati i 20 minuta u svojoj kući prvo je likvidirao podstanarsku obitelj, majku s dvoje djece. Mališani su se skrivali iza vrata, a jedan od susjeda, koji je i sam nedavno postao otac, pokušao ih je izbaviti iz kuće. Nažalost, nije uspio.

Borilović je zatim likvidirao i vlastitog ujaka koji ga je pokušavao smiriti te nastavio krvavi pohod po mjestu. Nakon četverostrukog ubojstva, pucao je i u jednog policajca. Poslije je išao od kuće do kuće i iz lovačkog karabina pucao u susjede i sugrađane koji su mu se našli na putu.

Daljnji masakr spriječio je jedan susjed - on je, naime, usmrtio Borilovića kad je ovaj krenuo prema centru grada.

Dežurna tužiteljica Andrijana Nastić u subotu je potvrdila kako je hicima iz vatrenoga oružja pomahnitaloga Vuka Borilovića likvidirao Cetinjanin Nenad Neno Kaluđerović. Dodala je i kako on zasad nije uhićen, a i dalje nije jasno kako će sve biti kvalificirano, objavio je Blic.

Kaluđerovića su građani odmah počeli slaviti na društvenim mrežama, a na nekim profilima na Instagramu objavljena je i fotografija za koju se tvrdi da je na njoj upravo novi heroj Cetinja.

- Čovjek koji je očistio cetinjske ulice od demona! Heroj, junak! Spasio si nekoliko života danas! Ta ulica treba dobiti ime po tebi! Zatvor nije za tebe jer se ti nisi ogriješio o zakon, ti si branio, sačuvao velik broj svojih susjeda, kumova, prijatelja, živ bio 100 godina. Neno, uz tebe je cijela Crna Gora u ovim teškim trenucima! Neka te Bog čuva - pisali su mnogi.

Inače, ljudi iz naselja Medovina kažu kako je ubojica u posljednje vrijeme bio izuzetno sumnjičav i nepovjerljiv prema susjedima s kojima godinama živi, pokazivao je i neke znakove paranoičnog ponašanja, ali ipak, nitko nije mogao niti naslutiti što će se 12. kolovoza uistinu dogoditi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 17:55