NAPAD U OSIJEKU

Freeman je bio na večeri, napadači su čekali da ostane sam. Dočekali su ga kraj benzinske i premlatili palicom

U Osijeku su svi u šoku nakon još jednog napada na djelatnika nogometnog kluba

Propucan automobil koji koristi sportski direktor NK Osijek Jose Boto; Jamie Freeman

 NK Osijek/Cropix

Jamie Freeman, glavni skaut NK Osijek fizički je napadnut u noći sa srijede na četvrtak oko 1,30 sati, pri čemu od udaraca rukama i palicom zadobio lake tjelesne ozljede. Napale su ga dvije nepoznate osobe.

- Zaprimili smo dojavu oštećenoga, zaposlenika nogometnog kluba, da su ga napale dvije nepoznate osobe, pri čemu je zadobio udarce rukama i palicom po tijelu. Policijski službenici su odmah izašli na teren i prevezli oštećenog u KBC Osijek, gdje je pregledan, a konstatirane su mu lake tjelesne ozljede - rekao je Dario Premec, zamjenik načelnika PU osječko-baranjske o napadu na mladog Engleza, koji je u NK Osijek stigao prije nekoliko mjeseci na poziciju glavnog klupskog skauta i prvog pomoćnika sportskog direktora Josea Bota.

‘‘Dakako da smo svi u Klubu zgroženi zbog ovoga incidenta i fizičkog napada na našeg djelatnika. Ono što trenutno možemo reći je da surađujemo s nadležnim tijelima i svakako očekujemo žurnu identifikaciju napadača,‘‘ kratko su poručili iz NK Osijek. Slično kao i prije dva tjedna kada je meta groznog napada bio i sam Boto.

Podsjetimo, tada je sa sedam hitaca iz pištolja propucan službeni automobil kojeg je Boto koristio, a meci su ispaljeni u vjetrobransko staklo, točno ‘‘u glavu vozača‘‘. Bio je to prilično šokantan događaj, koji je Bota zatekao na godišnjem odmoru u rodnom Portugalu gdje je otišao samo dan prije nego što mu je auto propucan. No, iako mu je time vjerojatno poslana poruka da se ne vraća u Osijek, Portugalac nije digao ruke od kluba, već se vratio nakon sedam dana i nastavio svoj posao, doduše u izmijenjenim uvjetima. Dobio je, naime, policijsku zaštitu i tjelohranitelje. U međuvremenu je na Opus Arenu doveo i novog trenera, Talijana Federica Coppitellija, a svega 14,5 sati nakon što je Coppitelli službeno predstavljen kao novi trener Osijeka, fizički je napadnut Freeman.

- U ovom trenutku ne možemo reći povezuje li se ovaj događaj s propucavanjem vozila kojeg koristi NK Osijek, ali naravno da ćemo kriminalističko istraživanje usmjeriti i u tom smjeru. Što se prvog događaja tiče, počinitelja još nemamo, a motive ispitujemo u nekoliko smjerova, obavili smo razgovore s preko 50 ljudi, pregledavamo sve dostupne video nadzore... i nadam se da ćemo vrlo brzo imati informacije o počiniteljima oba djela – kazao je Premec, koji nije želio otkriti točnu lokaciju napada na Freemana.

No, mi smo doznali da se sve dogodilo u Kanižlićevoj ulici, na potezu između Strossmayerove ulice i INA-ine benzinske postaje u Kanižlićevoj. Freeman ima stan u Strossmayerovoj, pa pretpostavljamo da je išao na benzinsku, koja je otvorena od 0 do 24 sata, nešto kupiti. Prije toga, pak, kako smo doznali bio je na večeri s Botom, Coppitellijem i suradnicima u jednom restoranu izvan Osijeka, a s njima se razišao neposredno prije napada iz čega bi se moglo zaključiti da su napadači pratili Freemana i čekali trenutak kada će ostati sam.

Freeman je, inače, vrlo brzo stekao simpatije ljudi u klubu svojim ponašanjem i odnosom prema radu. Riječ je o mladiću koji je jako posvećen poslu, odgovoran i profesionalan, a privatno iznimno samozatajan, potpuno neincidentna osoba, pa oni koji ga poznaju tvrde da je nemoguće da je on svojim ponašanjem ili nekom gestom izazvao napad.

Napadači su bili odjeveni u tamnu odjeću. Fizički, kako doznajemo, ne osjeća nikakve posebne posljedice napada, ali psihološka trauma vjerojatno je prisutna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. lipanj 2024 16:27