KRIJUMČARENJE ORUŽJA

FRANCUZ UHIĆEN NA HRVATSKOJ GRANICI Švercao osam pištolja i prigušivač. Kome ih je trebao dostaviti?

Rijeka, 051113.U zgradi policijske uprave odrzana je izvanredna press konferencija povodom zaplijene vece kolicine droge.Na fotografiji: zaplijenjena droga i pistoljiFoto: Tea Cimas / CROPIX
 Tea Cimaš / CROPIX

GP MALI PROLOG - Zbog impozantnog arsenala oružja skrivenog u braniku osobnog automobila, policija je stavila lisice na ruke 24-godišnjem državljaninu Francuske. Kako doznajemo, Francuz je svojim autom došao na međunarodni cestovni granični prijelaz Mali Prolog još u petak oko 11,15 sati. Cilj mu je bio ući u Hrvatsku te na nepoznatu lokaciju dalje dostaviti oružje. Ipak, svojim ponašanjem bio je sumnjiv graničnim policajcima iz Metkovića kao i carinicima koji su u prostoru branika automobila uočili pakete obljepljene ljepljivom trakom.

Opravdano se posumnjalo na krijumčarenje oružja te su ishodili nalog za pretres vozila. Pronašli su i oduzeli ukupno osam pištolja marke Crvena Zastava kalibra 9 mm i 7,62 mm, jedan prigušivač, jedan prazan spremnik i 502 komada pištoljskog streljiva. Kome je oružje bilo namijenjeno, nije poznato. No uz kaznenu prijavu zbog nedozvoljenog posjedovanja oružja, mladi je Francuz završio u rukama pritvorskog nadzornika PU dubrovačko-neretvanske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. srpanj 2024 14:06