STRAVIČNA NESREĆA

FOTO: Velikom brzinom naletio na pješake, dvoje poginulih!

 Šime Šokota/CROPIX

Stravična prometna nesreća, u kojoj su poginule dvije osobe dogodila se u subotu u 16:58 h na zagrebačkoj Trešnjevci.

Nesreća se dogodila 50 metara istočno od križanja Krapinske i Selske ulice kada je 25 godišnji vozač bijelog Chevroleta velikom brzinom Krapinskom ulicom naletio iz smjera istoka prema zapadu te je 50-ak metara prije semafora, pokušavjući izbjeći psa, udario u desni rubnik od kojeg se odbio. U nekontroliranom kretanju prešao je potom preko dva prometna traka iz suprotnog smjera, zanio se i desnim kotačima udario u lijevi rubnik te konačno odskočio na pješačku stazu na kojoj su se u tom trenutku našli prolaznici.

Poginuli su slovenski državljanin star 51 godinu i hrvatska državljanka stara 64 godine, a s njima je u društvu bio i 70-godišnji državljanin Slovenije koji je u nesreći srećom zadobio samo lakše tjelesne ozljede. Tijekom policijskog očevida Krapinska je ulica bila zatvorena za sav promet od Selske do zgrade RTL-a.

Pokraj slupanog automobila ležalo je tijelo poginulog pješaka koje su prometni policajci odmah po dolasku prekrili platnom, a kraj tijela ležao je fotoaparat, pa su okupljeni promatrači komentirali da je riječ o turistima.

Na mjesto nesreće izašao je istražni sudac Ratko Ščekić.

Vozač je bio sam u automobilu. Alkotestom je utvrđeno da nije bio pod utjecajem alkohola.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. srpanj 2024 11:48