PORED MIROŠEVCA

FOTO: TOTALNA ŠTETA Kod groblja planula obiteljska tvornica svijeća, vatrogasci se s ognjem borili satima

ZAGREB – U garaži u sklopu obiteljske kuće 50-godišnjeg Darka G. u zagrebačkoj Žitnoj ulici, a u kojoj se nalazi obrt za proizvodnju svijeća, u subotu oko 13 sati izbio je požar. Sreća u nesreći je da ozlijeđenih osoba nije bilo, a materijalna šteta je velika. Točan uzrok požara u neposrednoj blizini groblja Miroševac doznat će se po dovršetku policijskog očevida koji je još uvijek u tijeku, a kako doznajemo, vatrogasci su pravodobnom reakcijom spriječili štetu još većih razmjera.

Osim garaže u kojoj su izgorjeli strojevi i oprema za izradu svijeća, vatra se proširila i na dio obiteljske kuće u kojoj su se nalazili ukućani. Ujedno je vatra ‘pojela’ i krovište kuće, a zbog širenja topline, došlo je do pucanja dva prozora i na susjednoj kući u vlasništvu S.N.

Iz JVP Grada Zagreba doznajemo da se s požarom borilo 15 vatrogasaca te da su radi specifičnosti požara, odnosno brzog širenja vatre zbog velike količine parafina u prostoriji, prilikom gašenja koristili i pjenu za sprečavanje vertikalnog širenja. Iako je požar brzo lokaliziran, osiguravanje požarišta potrajalo je puna četiri sata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 05:25