14 OZLIJEĐENIH>>>DOM RADIO NELEGALNO?

FOTO Strava u Bjelovaru: Grom udario u dom za starije, poginule četiri osobe! 'Puknulo je kao da je rat!'

 Miljenko Liker / CROPIX

BJELOVAR - Nezapamćena tragedija u Bjelovaru. Grom je oko 13:30 sati udario u kuću u ulici Ozane Kotorske na kućnom broju 15 koja je ujedno i dom za stare i nemoćne. Kuću je zahvatio požar u kojem je smrtno stradalo četvero ljudi, a četrnaestero ih je ozlijeđeno, javlja HTV.

Neki su ozlijeđeni zadobili opekline i prijelome, a ostali ogrebotine i nagnječenja. Svi ozlijeđeni smješteni su u bjelovarskoj bolnici i izvan su životne opasnosti. Na interni odjel dovezeno je 11 osoba, od kojih je jedna premještena na psihijatriju, a jedna na zahtjev obitelji puštena kući. Četiri osobe zadržane su na odjelu kirurgije, od čega jedna osoba s težim opeklinama.

U bolnici kažu da imaju dovoljno osoblja i opreme.

HTV neslužbeno doznaje da su u ovu obiteljsku kuću ljudi bili smješteni tek nedavno.

Naime, vlasnica doma prije mjesec dana sa stare lokacije doma premjestila je dvadesetak štićenika u novi prostor u kojemu se danas dogodila nesreća. Od županije nije zatražila dozvolu za preseljenje, pa je prema svemu sudeći, dom radio nelegalno.

Prva susjeda koja živi u kući tik uz Dom, Antonija Tomaz (65) ispričala je za 24 sata kako je čula strahovit prasak koji ju je gotovo bacio na pod. - Puknulo je kao da je rat. No, ubrzo sam vidjela da gori susjedina kuća u kojoj su smješteni stariji ljudi. Ne daj Bože, nešto slično da se ponovi - kazala je prestravljena žena za 24 sata.

Ozlijeđene je u bjelovarskoj Općoj bolnici obišla i premijerka Jadranka Kosor.

Obaviještena sam da rezultati istrage još nisu ni približno gotovi, tako da o uzrocima nesreće još ne možemo govoriti, rekla je Kosor novinarima. - Inzistirat ćemo na brzoj istrazi, zahtijevat ću da vidimo što se dogodilo i vjerujem da ćemo već sutra znati više. Pustimo stručnjake da rade svoj posao - izjavila je premijerka nakon posjeta bolnici.

U gašenju požara sudjelovali su JVP Bjelovar s 16 vatrogasaca i 6 vatrogasnih vozila.

Snažno nevrijeme zahvatilo je cijelu zemlju. Više pročitajte OVDJE.

Vrijeme bi se trebalo brzo smiriti pa će sljedećih dana biti promjenjivo oblačno, vjetrovito i hladnije, a samo će rijetko još pasti malo kiše.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. rujan 2024 03:23