DETONACIJA NA FIRULAMA

FOTO: POGINUO U EKSPLOZIJI RUČNE BOMBE 'Živio je sam 20 godina, ne znamo mnogo o njemu'

Split, 030614.U prizemlju kuce u Ulici Ivana Gorana Kovacica pronadjeno je mrtvo tijelo muskarca. Policija istrazuje uzrok smrti.Foto: Jakov Prkic / CROPIX
 Jakov Prkić / Cropix

U Ulici Ivana Gorana Kovačića na splitskim Firulama u prizemlju dvokatnice odjeknula je jutros u 8.45 sati eksplozija ručne bombe, javlja Slobodna Dalmacija .

Nju je aktivirao 44-godišnji M.N., koji je od posljedica eksplozije preminuo na licu mjesta. Vatrogasci i policajci koji su izišli odmah po dojavi na lice mjesta naišli su na zaključana vrata, a kada su ih otvorili ugledali su beživotno tijelo muškarca.

Susjeda koja živi preko puta poginuloga nam je rekla da je čula eksploziju, ali je mislila da se ona dogodila u daljini, dok su radnici koji su radili na fasadi obližnje kuće bili šokirani iznenadnim dolaskom ogoromnog broja policajaca i novinara na lice mjesta.

- Ništa nismo čuli i ovo nas je sve iznenadilo - rekli su nam.

Policija još uvijek ne barata informacijom što se točno dogodilo, ali se najvjerojatnije radi o samoubojstvu.

- Momak je tu dvadesetak godina živio sam, nije bio sklon ispadima, znamo da nije oženjen, da nije bio u ratu. I ne znamo što bi mogao biti okidač da ovako nešto napravi - rekli su nam nevoljko susjedi koji u biti nisu znali puno o poginulome jer je bio samozatajan.

Desetak policajaca, krim-tehničara i državni odvjetnik nalazili su se na mjestu događaja izuzimajući tragove. Novinari su samo mogli doći do ulaznih vrata ove starije obiteljske dvokatnice, a pravi živi dijalog se vodio na podestu iznad stepenica koje ulaze u stan. Tamo smo zamijetili više osoba,ali nismo mogli doznati jesu li oni i članovi pokojnikove obitelji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. listopad 2024 16:22