BORBA S BUKTINJOM

FOTO Obala u plamenu: Gori i na Dugom Otoku

Vatrogasno operativno središte Divulje DUZS-a zaprimilo je zahtjev u 05:23 sati za pomoć u gašenju požara šume kod mjesta Sali na Dugom Otoku. Na terenu se nalaze zemaljske snage Sezonske privremene vatrogasne postrojbe i vatrogasci DVD-a Sali, javlja Državna uprava za zaštitu i spašavanje.

Požar trave i visokog raslinja kraj brane Peruča i dalje je aktivan te je pod nadzorom gasitelja. U požaru sudjeluju zračne i zemaljske snage. Na teren pristižu i izvanredne županijske snage koje će sudjelovati u gašenju.

FOTO U Rudinama gorjele kuće. Šokirani mještani: 'Jedva smo se spasili. Bosi smo odjurili do auta!'

Požar u blizini naselja Satrić u općini Hrvace i dalje je aktivan. Požarom je zahvaćeno nisko raslinje i borova šuma, a u gašenju sudjeluju zračne i zemaljske snage.

Požar na području Rudina kod Kaštela koji je buknuo jučer popodne i dalje je aktivan te je pod nadzorom gasitelja, a gašenje i sanacija i dalje su u tijeku. U pomoć vatrogasnim snagama, sinoć su oko 21:00 sat pristigli i pripadnici Oružanih snaga. Ukupno je na terenu 202 gasitelja i 45 vozila. Požarom je zahvaćeno nisko raslinje, makija, borova šuma, maslinici i vinogradi, dok je oštećeno nekoliko objekata i jedan automobil.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. srpanj 2024 08:14