STRAŠAN ZLOČIN

FOTO: NOVI DETALJI UŽASA KAKAV SE NE PAMTI Propucana beba na putu je za Zagreb, za život oca bore se zadarski liječnici

Susjedi tvrde da sukob napadača Zlatka Svirčića sa suprugom svoje bivše žene traje već godinama
 Jure Miskovic / CROPIX

>>> NOVO 16:28 Desetomjesečno dojenče koje je u utorak ujutro u Zadru teško ranjeno u glavu iz vatrenog oružja upućeno je na liječenje u zagrebačku Klaićevu bolnicu, a zadarski liječnici bore se za život njegova oca s prostrijelnim ranama prsnoga koša i glave.

U Zadru je, po zasad neslužbenim informacijama, 55-godišnjak u obiteljskom dvorištu bivše supruge ustrijelio njezina 49-godišnjeg partnera i desetomjesečno dojenče. U policiji su samo potvrdili da se u dvorištu kuće u Kijevskoj ulici zatekli dijete i muškarca s teškim ozljedama od vatrenog oružja.

Od zamjenika sanacijske ravnateljice zadarske Opće bolnice dr. Roberta Karla doznaje se da su u bolnicu primljeni otac s više prostrijelnih rana prsnoga koša i glave te desetomjesečno dojenče s prostrijelnom ranom glave.

"Dijete je oko 14 sati upućeno na liječenje u zagrebačku Klaićevu bolnicu i trenutačno je stabilno iako je ozljeda teška i za život opasna, ali su prognoze dobre. No, otac je u mnogo težem stanju zbog teške prostrijelne rane glave te više rana prsnoga koša. Liječnici se bore za njegov život", rekao je dr. Karlo.

U zadarskoj Policijskoj upravi provodi se kriminalističko istraživanje nad 55-godišnjakom, potvrdili su u policiji.

--------------------

ZADAR - U pucnjavi koja se oko 11.30 sati dogodila na Bilom brigu pored poslovnice OTP banke, teške ozljede opasne za život zadobio je jedan stariji muškarac i dijete, javlja Zadarski.hr.

Šok i nevjerica vlada na Bilom brigu gdje se u Kijevskoj ulici, kod kućnog broja 22 dogodio pokušaj ubojstva djeteta i muškarca iz vatrenog oružja. Policija je bokirala trakama poprište ispred kuće gdje je otvorena vatra.

Pločicama s brojevima označena su mjesta iza parkiranih automobila kamo su završili meci i čahure, a vide se i vrata na ulazu u kuću s tragovima nasilnog otvaranja.

Stanovnici okolnih kuća u nevjerici promatraju dok policija obavlja očevid. Pokušava se rekonstruirati što se dogodilo i informacije su za sada kontradiktorne. Većina očevidaca tvrdi da su razlog pucnjave razmirica napadača Zlatka Svirčića sa suprugom svoje bivše žene Marinom Orlovićem, te da taj sukob traje već godinama.

Susjedi su nam rekli kako je napad počeo na ulici ispred zgrade, te da je vatra otvorena na Orlovića koji je u naručju držao desetomjesečnog sina kojega je dobio s bivšom suprugom Svirčića, pri čemu su propucani beba i otac.

Za sada nije jasno što se dogodilo nakon otvaranja vatre na muškarca i dijete i kako se i zbog čega napadač zaustavio.

Osim stanara kuća, nitko ne može ući na blokirano područje. Iako povremeno odjekuju pucnjevi petardi, predbožićno raspoloženje na Bilom brigu jutros je ugašeno strašnim događajem.

Iz zadarske Opće bolnice neslužbeno se doznaje da su i dijete i muškarac teško ozlijeđeni.

Povodom pucnjave koja se oko 11 sati dogodila na Bilom brigu zadarska je policija uputila priopćenje.

"Danas oko 11 sati, zaprimljena je dojava o pucnjavi iz vatrenog oružja u Kijevskoj ulici u Zadru. U dvorištu kuće u toj ulici policajci su zatekli dijete i muškarca s teškim ozljedama od vatrenog oružja. Dijete su u zadarsku bolnicu prevezli policajci službenim vozilom, a muškarca, nakon ukazivanja pomoći, djelatnici HMP.

U službenim prostorijama policije u tijeku je kriminalističko istraživanje nad 55-godišnjakom kojeg se dovodi u vezu s ovim događajem."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 20:35