IMAJU LI NOVI TRAG?

FOTO Ni u novoj potrazi za Antonijom Bilić nisu pronašli ništa. GSS: Nismo znali ni što idemo tražiti

Neposredan povod za ponovno pretraživanje su klimatske okolnosti jer je sad vodostaj znatno niži nego ljetos i zato jer je opalo lišće i puno se bolje vide tragovi na terenu, rekao je Zdravko Sedlar, načelnik krim odjela PU šibensko-kninske

NOVO >> 15:15 - U novoj potrazi za nestalom Antonijom Bilić na području Bilišana sudjeluje i 11 pripadnika HGSS-a i šest plovila. - Pripadnici gorske službe su u srijedu zajedno s pretražnim psom pretražili 5,5 kilometara terena uz Zrmanju od jezera Muškovci prema Obrovcu, kazao nam je pročelnik Komisije za potrage HGSS-a Alen Zorić.

- Rijeka je sada znatno niža nego inače, vidljivost je odlična i na dubokim mjestima, no nismo, nažalost, ništa pronašli, rekao je Zorić objasnivši da je HGSS došao na zahtjev policije, a da u biti nisu znali što idu tražiti.

14:40 - Policija je na područje oko Bilišana i jezera Muškovci za prvih sati ponovljene pretrage za tragovima nestale Antonije Bilić u srijedu pretražila oko jedan kilometar toka rijeke Zrmanje nizvodno od brane na jezeru. Akciju kooridinara PU šibensko-kninska, na teren je došlo oko 40 policajaca i dvadesetak vozila, a u akciju su uključeni i pripadnici GSS-a.

Nakon pretrage dijela toka Zrmanje potraga je krenula i na obližnji deponij te na područje kojim je prošao magistralni plinovod za Dalmaciju u neposrednoj blizini, koji je u vrijeme nestanka mlade Drnišanke bio u fazi kopanja kanala za polaganje cijevi i nije još u cijelosti bio zatrpan.

Riječ je o širem području Bilišana, mjesta iz kojeg je Dragan Paravinja za kojeg je dokazano da je u vrijeme nestanka Antonije Bilić boravio u svom selu.

- Neposredan povod za ponovno pretraživanje ovog terena su klimatske okolnosti jer je sad vodostaj znatno niži nego ljetos kad smo proveli dvije pretrage i zato jer je opalo lišće i puno se bolje vide tragovi na terenu, rekao je Zdravko Sedlar, načelnik krim odjela PU šibenkso-kninske.

- Potraga nikada nije ni stala. Prije nekoliko dana pretražili smo nekoliko mikrololkacija kod Muća i kod Ogulina, jer ne želimo ništa prepustiti slučaju i sve što pronađemo na terenu šaljemo na analizu, rekao je Sedlar.

U srijedu su u okolici Bilišana, na deponiju, pronađene neke hlače, ne zna se još jesu li muške ili ženske, najvjerojatnije nisu u vezi s nestankom Antonije Bilić. Prema onom što se na terenu moglo doznati, pretraga oko Bilišana će se nastaviti i u četvrtak, odnosno do početka promjene vremena koje je najavljeno za ovaj vikend.

Očekuje se da će još jednom biti pretražena i kuća Dragana Paravinje.

___________________________

11:36 ZADAR - Uz pomoć pripadnika HGSS-a, policija od jutros intenzivno pretražuje područje oko mjesta Bilišane u Zadarskoj županiji.

U potrazi za nestalom Antonijom Bilić iznova se detaljno pretražuju područje u čijoj se blizini nalazi kuća Dragana Paravinje , optuženog za njezino ubojstvo, a iako se pretpostavlja da su pronađeni novi tragovi, iz policije zasad to nisu mogli potvrditi.

- Cijelo se područje pretražuje po nalogu Šibensko-kninske policijske uprave koja koordinira potragu. U potrazi sudjeluju pripadnici kriminalističke i interventne policije, te pripadnici HGSS-a iz Zadra i Šibenika i to je sve što zasad možemo kazati - rekao je Elis Žodan, glasnogovornik zadarske policije.

U potrazi za sedamnaestogodišnjom Antonijom Bilić područje oko Bilišana zadnji je put pretraženo krajem lipnja, kada je policija osim kuće koju je Paravinja koristio od povratka iz Srbije, pregledala i obližnje akumulacijsko jezero.

Tadašnja velika potraga nije donijela nove tragove vezane uz nestanak Antonije Bilić kojoj se gubi svaki trag nakon što je 7. lipnja ujutro na mostu preko Čikole u Drnišu stopirala i ušlau Paravinjin kamion.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 09:28