AKCIJA

FOTO: NA ZAGREBAČKOJ MARTINOVKI BUKNUO POŽAR Zapalila se napuštena kuća, desetak vatrogasaca promptno stavili vatru pod kontrolu

 
 Čitatelj Jutarnjeg lista

Pripadnici JVP Zagreb nikad ne miruju. Nakon razornog potresa u metropoli uništeni dimnjaci su došli u fokus javnosti, a požari koji buknu u napuštenim objektima pritom nisu nikakva novost.

Pod još uvijek neutvrđenim okolnostima danas oko 17.30 sati na zagrebačkoj Martinovki dim je na trenutak "prekrio" plavo nebo.

Naime, zapalila se napuštena kuća od 50m2 u zagrebačkoj Koturaškoj ulici. Desetak zagrebačkih vatrogasaca se odmah po dojavi građana odazvalo na intervenciju te su, štoli kroz unutrašnjost štoli s krova, vrlo brzo stavili pod kontrolu plamen i dim koji su sukljali iz krovišta i dimnjaka. Prema informacijama s mjesta događaja gorio je dupli pokrov ljepenke na tri spojena objekta.

Je li u pitanju ljudski nemar ili neki kvar u objektu otkrit će policijski očevid tijekom sutrašnjeg dana. A vatrogasci su potom odmah odjurili na iduću intervenciju jer se požari na otvorenom, zahvaljujući ljudskom faktoru, iz dana u dan samo nižu.

Naime, u Brebernici je danas popodne izgorjelo preko 10.000m2 trave i raslinja, a u Odranskom Obrežu opožareno je oko 1000m2 suhe trave i šume.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. srpanj 2024 00:20