AKTIVIRAO BOMBU

FOTO 'Mama mi je samo doviknula da zovem policiju, a u sljedećem trenutku pala je mrtva pred mene'

 Dorian Horvat / CROPIX

DONJI MIHOLJAC - Mama mi je uspjela doviknuti samo da zovem policiju, nakon čega sam ja vrisnula. U sljedećem trenutku Vinko joj se već približio i aktivirao je bombu, nakon čega je mama pala pred nas, gotovo na noge moga muža, prepričala nam je Blanka Buzić (22) stravičan trenutak u kojem je njezin očuh Vinko Pejić (70) aktiviravši bombu ubio sebe i Blaniknu majku Lucu Pejić (48).

Sve to događalo se dok je Blanka u naručju držala svoju tromjesečnu kćer, a o tragičnom događaju dan poslije svjedoče i tragovi gelera ručne bombe na fasadi kuće pred kojom se odigrao ovaj stravičan čin. Prava je sreća da u takvoj situaciji nisu nastradali Blanka, njezin suprug Mladen (23) i tromjesečna kćer.

Dogodilo se to u četvrtak nešto prije 17 sati na pragu podstanarske kuće u Donjem Miholjcu u koju se Blanka sa svojom obitelji doselila prije nešto manje od mjesec dana. Do tada su živjeli na istoj adresi kao i njezin očuh, u mjestu Cret Viljevački, nedaleko Donjeg Miholjca.

- On me je othranio. Mama i Vinko bili su u braku 13 godina, a prije toga i pet godina u izvanbračnoj vezi. Nikada između njih nije bilo problema, sve do prije dvije godine kada se on razbolio i tada su počele svađe i nemiri, koji su kulminirali prošle jeseni, kada je on otišao svojoj rodbini u Švicarsku, a mama je pronašla posao na moru i otišla raditi.

No, on se vrlo brzo vratio, ali budući da ona nije htjela počeo joj je prijetiti da će je ubiti, zbog čega je dobio i sudsku zabranu da prilazi mami. Na kraju smo se i mi morali odseliti kako bismo pronašli svoj mir, a u četvrtak ujutro na Općinskom sudu u Valpovu trebali su se i službeno razvesti, ali on na to nije pristao, pa je sve odgođeno - prepričala nam je Blanka ukratko zajedničku životnu priču svoje majke i očuha, koja je započela u Njemačkoj, gdje su se oboje zatekli kao prognanici iz BiH, nakon čega su kupili kuću u Cretu Viljevačkom i tamo skupa živjeli sve do jesenas.

Njezina je majka s mora došla samo zbog sudskog ročišta, a iz Valpova se vratila nešto iz 12 sati. Vinku je inače ranije istekla sudska zabrana pristupa Luci, no nitko od njih nije vjerovao da će on ostvariti svoje prijetnje. Najgore se ipak dogodilo.

- Samo je odjednom banuo, doslovno je uletio u dvorište i aktivirao bombu . Bilo je užasno - kaže uplakana mlada žena, kojoj je kao i tromjesečnoj kćerki pružena liječnička pomoć, budući da je detonacija bila jaka, pa su liječnici morali provjeriti da li im je oštećen sluh. Blankina i Mladenova starija kćer, kojoj je 18 mjeseci, u trenutku ove nesreće spavala je u kući.

Mještani Donjeg Miholjca koji žive u susjedstvu kuće u kojoj se dogodila ova tragedija bili su šokirani, no nitko od njih nije vidio kada se to dogodilo, niti su poznavali mladi bračni par, koji se tamo doselio početkom svibnja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. srpanj 2024 22:03