NESREĆA NA NADVOŽNJAKU

FOTO: JE LI JAK VJETAR BIO KOBAN? Mladić (18) sletio s motora i na mjestu poginuo!

Načelnik policije apelira na vozače da prilagodie vožnju uvjetima na cesti, osobito kada puše jak vjetar
 CROPIX

VELIKA GORICA - Vozeći se motorom u smjeru Kravarskog, 18 - godišnji mladić na nadvožnjaku u Kurilovcu izgubio je nadzor nad vozilom i zabio se u zaštitnu ogradu, javlja portal Kronike Velike Gorice. Uslijed velike brzine, motor se prepolovio, a 18-godišnjak na mjestu preminuo. Riječ je o hrvatskom državljaninu koji je vozio motor stranih registracijskih tablica. Nesreća se dogodila oko 11 sati dok se mladić spuštao niz nadvožnjak. Vozio je motor veće kubikaže koja je zabranjena za njegovu dob.

OPREZ! UZNEMIRUJUĆE FOTOGRAFIJE!

– U tijeku je policijska istraga. Pretpostavljamo da je razlog prometne nesreće taj što je motociklist vozio velikom brzinom nadvožnjakom u Kolarevoj, a još je jako puhao i vjetar. U jednom je trenutku došlo do izlijetanja vozila – kaže pomoćnik načelnika velikogoričke policije Anto Brkić koji napominje kako je potrebno prilagoditi vožnju uvjetima na cesti, osobito kada puše jak vjetar, kao što je to bio slučaj u ovoj prometnoj nesreći, piše portal Kronike Velike Gorice.

I Hrvatski autoklub danas posebno upozorava vozače da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i na put ne kreću bez zimske opreme.

Naime, u priobalju puše orkanska bura, brojne su ceste zatvorene za sve skupine vozila. Zimski su uvjeti na većini cesta u Lici, zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok je za ostala vozila obavezna zimska oprema. U Hrvatskom primorju, Slavoniji i Dalmaciji kolnici su mokri i skliski od kiše. Mogući su odroni zemlje i kamenja, posebice na dionicama kroz gorja.

Na brzoj cesti DC1 od Dugopolja prema Splitu, zbog prevrnutog terenog vozila, prekinut je promet, a dionica autoceste A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Delnica još je zatvorena za sve skupine vozila zbog vjetra.

Više o buri i nevremenu koje je poharalo Hrvatsku pročitajte OVDJE.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. listopad 2024 12:13