NESREĆA KOD MALE KAPELE

FOTO Drama na A1: Poljski par čudom preživio ‘totalku’

Modrus, 120810.Dvoje poljskih turista tesko je ozlijedjeno u prevrtanju Citroena C5 na autocesti Zagreb-Split, 7 km prije tunela Mala Kapela u smjeru mora, predio Modrus.Foto: Bernard Covic / Cropix
 Bernard Covic / CROPIX

OGULIN - U teškoj nesreći koja se oko 13.30 sati dogodila na 90. kilometru autoceste Zagreb-Split, na dionici između izlaza Ogulin i Tunela Mala Kapela u smjeru juga, ozlijeđeno je dvoje poljskih turista.

Muškarac i žena pedesetih godina, prema prvim informacijama, zbog prebrze vožnje crnim Citroenom C5 sletjeli su s kolnika, probili zaštitnu ogradu i izletjeli s autoceste, prevrnuli se nekoliko puta, te se dočekali na kotačima u 50 metara udaljenom usjeku.

Prizor na mjestu nesreće bio je stravičan. Prtljaga, vrećice, osobe stvari i dijelovi automobila bili su razasuti travnjakom na potezu duljine stotinu metara. Prvu pomoć pružio im je bolničar iz Doma zdravlja Otočac koji je prevozeći pacijenta sasvim slučajno naišao na nesreću, a ubrzo su u pomoć pristigli liječnički timovi iz ogulinske odnosno karlovačke bolnice.

S dvojim kolima došli su djelatnici ophodnje HAC te vatrogasci koji su odmah krenuli raščišćavati autocestu jer je bila puna krhotina slupanog automobila te stvari unesrećenih. Unesrećeni poljski upružnici, pomoć su dočekali u stanju potpunog šoka. Anbulantnim vozilom žurno su prevezeni u Opću bolnicu Ogulin, gdje im je pružena medicinska skrb. Njihov veliki Citroen potpuno je uništen i potpuno neupotrebljiv.

Tijekom policijskog očevida i pružanja pomoći unesrećenima nije dšlo do većeg zastoja u prometu, pola sata se tom dijelom autoceste putovalo nešto sporije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. rujan 2024 21:40