ROMSKO NASELJE

FOTO Djevojčica (6) poginula u požaru, majka teško ozlijeđena

Cakovec, 301210.U romskom naselju Parag u opcini Nedelisce doslo je do pozara u kuci na kucnom broju 243. U pozaru je izgorjela 6godisnja djevojcica.Foto: Zeljko Hajdinjak / Cropix
 Zeljko Hajdinjak / CROPIX

ČAKOVEC - Šestogodišnja djevojčica poginula je, a njezina majka Silvija Balog (24) teško je ozlijeđena u požaru koji se u četvrtak oko 15 sati dogodio u Romskom naselju Parag kraj Trnovca u Međimurskoj županiji.

PU međimurska oko 15 sati je dobila dojavu da je u tijeku požar u obiteljskoj kući na broju 243 u Romskom naselju Parag. Na mjesto događaja odmah su krenuli policijski službenici, Hitna medicinska pomoć i vatrogasci iz Čakovca i Nedelišća koji su ispred trošne kuće zatekli ženu s opeklinama 1. i 2. stupnja po cijelom tijelu.

Žena je prevezena u Županijsku bolnicu Čakovec gdje je liječnicima rekla da se u kući nalazi i njezina kćer stara 6 godina. Vatrogasci su u međuvremenu lokalizirali požar pa su odmah krenuli u potragu za njom iako je kuća u požaru teško oštećena i bila je puna dima.

Kuću su pretraživali gotovo sat vremena kada su, ispod požarnog krša, pronašli karbonizirani leš djeteta. To je već druga tragedija koja je zadesila obitelj Balog. Njihovi susjedi rekli su nam da im je prije nekoliko godina umrla starija kći.

Kako je došlo do požara trebali bi utvrditi vatrogasci i istražna sutkinja Županijskog suda u Varaždinu no mještani naselja Parag rekli su nam da je do požara najvjerojatnije došlo zbog neispravne plinske boce. Požar je buknuo naglo i brzo je zahvatio unutrašnjost trošne kuće. Majka se uspjela spasiti i izvući iz kuće no njezinoj kćeri nije bilo spasa

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 09:57