UNIŠTENI AUTI

FOTO: DETALJI EKSPLOZIJE I POŽARA NA ČRNOMERCU 'Pogledali smo kroz prozor, a kad ono prizor iz filmova. Gori auto, a vatra se brzo širi'

 Tomislav Krišto / EPH

Tri osobna automobila uništena su u vatrenoj stihiji koja je izbila u 3,20 sati u četvrtak na šljunčanom parkiralištu zagrebačke Kvaternikove ulice. Materijalna šteta procjenjuje se većom, a policijskim očevidom je utvrđeno da je uzrok požara kvar na instalacijama Chevrolet sparka u vlasništvu Vilka H. (70). Vatra se potom proširila na VW Golf u vlasništvu Ane S. (72) te na Mercedes u vlasništvu 68-godišnjeg Josipa R.

- Moj unuk je zvao policiju i vatrogasce čim smo čuli eksploziju. Pogledali smo kroz prozor, a kad ono prizor iz filmova. Gori auto, a vatra se brzo širi na druga parkirana vozila. Vatrogasci su došli za manje od 10 minuta. Susjedi su totalno tužni zbog požara. Kažu da ne znaju jel požar namjerno podmetnut, jer ako je tvrde da ne znaju razlog - kaže za Jutarnji list R.R. jedna od stanovnica Kvaternikove ulice preko puta čije se kuće dogodila buktinja.

O vlasnicima izgorenih automobila i drugi susjedi imaju samo riječi hvale. Za Vilka kažu da je umirovljenik koji živi sam i auto mu je bio sve nakon nekoliko desetljeća popravljanja šivaćih mašina. Umirovljenica Ana živi sa sinom koji pak radi u staračkom domu u blizini, dok je snaha vlasnika Mercedesa medicinska sestra u Dječjoj bolnici u Klaićevoj.

FOTOGALERIJA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. srpanj 2024 16:37