KOBNA FEŠTA

FOTO Bivši gradonačelnik Slunja autom sletio u jezerce i utopio se: 'Kako je uopće vozio tako pijan?'

Bivši gradonačelnik Slunja Mile Skukan kojega su prijatelji zvali Ajka nestao je još u nedjelju
 Mario Pušić

Bivši gradonačelnik Slunja Mile Skukan kojega su prijatelji zvali Ajka vjerojatno je sletio u jezerce Dobrenica između Furjana i Bogovolje i utopio se. Nestao je u nedjelju i od tada se o njemu ništa nije znalo sve do utorka u večernjim satima, kada su istražitelji u jezercu primjetili crveni krov automobila nešto ispod površine vode. Bivši gradonačelnik Skukan godinama je vozio crveni terenac.

Odlučeno je da se automobil neće vaditi u utorak jer je padao mrak. U srijedu u jutarnjim satima policija je blokirala prometnicu, na mjestu događaja su i mjesne vatrogasne ekipe, a stigli su i ronioci koji su izvukli tijelo iz automobila koji je naknadno izvađen iz jezera. Tijelo je prebačeno na obdukciju, a tek naknadno će se utvrditi radi li se zaista o Skukanu s obzirom da je tijelo u vodi stajalo tri dana.

Dva su mostića, koje mještani baš tako i zovu, koji premošćuju dva jezerca nedaleko rijeke Korane, metalni su i bez ograde, a nakon Domovinskog rata Hrvatska vojska sklepala ih je kao privremeno rješenje, ali su tamo takvi ostali do danas. Ljeti je razina vode do jednog metra, ali zbog obilnih kiša razina je nekoliko metara.

Mješani nam kažu da je u nedjelju Mile bio na fešti u Kruškovači, a po njihovom svjedočenju, vjerojatno je krenuo kući pijan.

Milana Božića iz Furjana poveo je kada je vozio prema Kruškovači baš do Dobrenice.

- Išao sam pecati ribe, pa me usput povezao, bio je to u nedjelju oko 10 sati. Nikada nije prošao kraj mene da me nije povezao, bio je dobar čovjek. Rekao mi je da ide u Kruškovaču kod prijatelja Cile, da će tamo na ražnju okrenuti janje, nešto su slavli. Još ga odmah nisam prepoznao, a on mi kaže, pa to sam ja, Ajka - priča nam Milan Božić.

Željko Cindrić, njegov drugi prijatelj, biciklom se vraćao iz Bosne, stao je kod njihova prijatelja Šefika koji je nekada držao gostionicu, možda kilometar od kobnih jezerca.

- Ajka je s njim pio pivo. Ponudio me Šefik pićem, još je rekao da više nema piva, da hoću li rakije. Ajka je bio jako pijan, pričao je o ratu i pitao me za brata. Ja sam produžio, a on je rekao da će isto uskoro. Mislio sam si, pa kako ćeš voziti tako pijan? Onda je kraj mene prošao jedan crni auto, mislio sam da ga voze. Ali, nikada nije dao da ga voze pijanoga, nije dao ni da ga voze iz Kruškovače - priča nam Željko Cindrić.

On smatra da je Skukan zaspao za volanom jer je u jezerce zaletio, smatra on, direktno i bez kočenja. Kažu mještani da je na tom mjestu već bilo slučajeva slijetanja.

Skukan je bio HDZ-ov gradonačelnik od 1997. do 2001. godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. srpanj 2024 17:10