BOMBA ZA POLICIJU

FOTO: Bacili eksploziv u dvorište policijske postaje u Solinu

Eksplozija dogodila danas u 7,12 sati. Nema ozlijeđenih osoba, no oštećeno je pet vozila.

SOLIN – Eksplozija pred zgradom policijske uprave u Solinu odjeknula je u nedjelju ujutro u 7.15 sati, a s njom su Gradom odjeknula pitanja i strahovi; jesu li kriminalci osnaženi nizom neriješenih slučajeva paljevine automobila i podmetanjem eksplozivala krenuli i na - policiju?

Zanimljivo je da su u trenutku eksplozije, u zgradi solinske policije bila su samo dva djelatnika. Eksploziju su čuli, ali nikoga vidjeli nisu. Nepoznati počinitelj koji je uspio aktivirati i bacati eksplozivnu napravu, bez straha, u samom krugu policijske uprave među vozila, očito se nije obazirao ni na mogućnost da nekoga svojim kriminalnim činom može ozlijediti. Pobjegao je bez traga. To i nije bilo teško budući da je postaja smještena točno na spoju sporedne s glavnom cestom.

– U eksploziji je oštećeno pet vozila, među kojima policijska i zapljenjena vozila, ali na sreću nema ozlijeđenih osoba niti je razorna moć eksplozije, makar prema prvim informacijama, bila velika. Vijest o eksploziji zatekla je i Solinjane. Nitko od slučajnih prolaznika ne zna što se zapravo dogodilo kao ni koji su mogući motivi ovog čina.

- Čula sam kada je grunulo, ali nikoga nisam vidjela - kazala nam je prodavačica s obližnje trafike.

Majka s djetetom samo je u prolazu prokomentirala: Ako više ni policija nije sigurna, gdje smo onda mi obični, mali ljudi? Drugi su , pred mjestom događaja koje osigurava policija, negodujući samo okretali glavu. Očevid je u tijeku.

- Nakon obavljenog očevida imati ćemo više informacija o samom događaju - izvjestila je glasnogovornica PU Splitsko –dalmatinske Marina Kraljević Gudelj. - S više osoba obavljaju se obavijesni razgovori Policijski službenici intezivno rade na prikupljanju operativnih saznanja- dodala je glasnogovornica Kraljević – Gudelj.

- Ovo se uistinu ne događa svaki dan. No, kako je eksplozivna naprava bačena među automobile od koji su neki policijski ,a drugi pak zaplijenjeni, motivi mogu biti različiti – prokomentirao nam je Ivo Labrović, zamjenik načelnika PU Splitsko-dalmatinske. Upitan misli li da su kriminalci osnažili do sada nerješenim slučajevima kada se usuđuju djelovati i na prostoru policijske potaje, načelnik Labrović je uzvratio.

– Budući da motiv nije poznat ne može se još komentirati. Anagažirli smo gotovo cijeli sustav i pokrenuli čitav niz radnji u cilju utvrđivanja identiteta počinitelja. No, za sada osumnjičenih nema.

Gradonačelnik Solina Blaženko Boban komentirajući napad na policiju je kazao:- Ovo što se dogodilo je potvrda da solinska policija u suradnji s Vijećem za prevenciju kriminala kojeg je formirao Grad očigledno dobro radi svoj posao što onima koji rade kriminalne i nečasne radnje nikako ne ide u prilog.

U posljednjih sedam mjeseci ovo je već druga podmetnuta ekslozija. Prva se, izrađena od trotila (TNT)-a, prisjetimo, dogodila na parkiralištu poslovne zgrade Ine u Solinu, a postavljena u Citroenu Saxo. Tada su oštećena tri automobila, ali i ozljeđena žena koja je u tom trenutku ulazila u svoje vozilo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. srpanj 2024 21:13