MILIJUNSKA ŠTETA

Forenzičari otkrili najvjerojatniji uzrok velikog požara koji je poharao pogone tvrtke na Žitnjaku

S buktinjom se tog 3. kolovoza, podsjetimo, borilo 57 vatrogasaca iz četiri vatrogasne postaje i više dobrovoljnih vatrogasnih društava

Požar na Žitnjaku

 Zeljko Puhovski/Cropix

Najvjerojatnije odbačeni opušak ili nešto slično najvjerojatnije je glavni krivac za strahovitu vatrenu stihiju koja je prije tjedan dana poharala skladište, pogon i ured tvrtke Model pakiranja na Kanalskom putu na zagrebačkom Žitnjaku.

S buktinjom se tog 3. kolovoza, podsjetimo, borilo čak 57 vatrogasaca iz četiri vatrogasne postaje i više dobrovoljnih vatrogasnih društava. Iako su vatrogasci odmah po dojavi u 21.35 sati odmah izašli na tereni i uhvatili se u koštac s buktinjom, borba s vatrom potrajala je satima. Tijekom intervencije, ali izvan kruga, je čak jedan prolaznik ozlijeđen koji je u tom trenutku prolazio kraj mjesta događaja i koji je pao s bicikla.

image

Požar na Žitnjaku

Zagrebački Vatrogasci/

Policijski očevid na zgarištu gdje je pričinjena milijunska šteta, potrajao je cijeli dan te su izuzeti svi korisni tragovi i poslani na analizu koja je jučer polučila prve konkretnije rezultate.

- Uz stručnu pomoć vještaka Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja Ivan Vučetić utvrđeno je da je požar na otvorenom prostoru i u skladištu tvrtke najvjerojatnije prouzročen djelovanjem otvorenog plamena ili žara (odbačenog opuška ili slično) - kažu iz PU zagrebačke koja je nakon požara priopćila da je požar krenuo od drvenih paleta ispred skladišta te se potom proširio na unutrašnjost prostora u kojem su se nalazile drvene palete, karton, papir i plinske boce.

image

Požar na Žitnjaku

Zeljko Puhovski/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 13:08