BIO JE NAORUŽAN

Filmska potjera za pljačkašem u Zagrebu! Pokušao orobiti zlatarnu, opljačkao ljekarnu, izazvao sudar, uhićen na - livadi

Najprije je oko 9 sati pokušao opljačkati zlatarnu na Trešnjevačkom trgu, potom je počinio razbojništvo u ljekarni u Avenija Većeslava Holjevca

Ilustracija

 Damir Krajac/Cropix

Zagrebačka policija ulovila je i privela muškarca koji je tijekom jutra počinio nit kaznenih djela u različitim dijelovima Zagreba.

Kako je izvijestila Policijska uprava zagrebačka, osumnjičeni muškarac najprije je oko 9 sati pokušao opljačkati zlatarnu na Trešnjevačkom trgu. Naoružan pištoljem upao je u zlatarnu te je zaprijetivši da će pucati htio ukrasti nakit i novac. Međutim, došlo je do naguravanja s vlasnikom i članom obitelji koji su ga uspjeli spriječiti u njegovu naumu, pa je razbojnik praznih ruku istrčao iz prodajnog prostora, ušao u automobil i pobjegao s mjesta događaja.

"Nakon toga osumnjičeni nije odustajao od svoje namjere da se domogne novca, vozilom je došao na adresu Avenija Većeslava Holjevca, ušao u ljekarnu koja se nalazi u sklopu doma zdravlja, gdje je prijeteći vatrenim oružjem počinio razbojništvo nad tri zaposlenice i otuđio novac. Vozilom se dao u bijeg, prema Jadranskom mostu gdje na nadvožnjaku kod trgovačkog centra uzrokuje prometnu nesreću gdje nalijeće na vozilo ispred sebe, a pri čemu vozačica tog vozila nije ozlijeđena.

Nakon prometne nesreće, izlazi iz vozila i trčeći se udaljava prema nasipu odnosno Sveučilišnoj bolnici", navela je policija ističući da su njegovo kretanje pratili policijski službenici. No, do tog trenutka nisu pristupili uhićenju da ne bi ugrozili druge građane, a ni sebe. Stoga su ga zaskočili i savladali u tom trenutku kad se uputio preko livada prema savskom nasipu, jer je tada, napominje policija, bila najmanja opasnost za građane i same policijske službenike.

"Osumnjičeni je pod nadzorom policije, uhićen i priveden na kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje više kaznenih djela", stoji u priopćenju zagrebačke policije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. lipanj 2024 12:10