REAKCIJE

Evo kako su mučan slučaj komentirali Buntićevi bivši suigrači i treneri iz reprezentacije

Bivšim suigračima i trenerima nelagodno je govoriti o situaciji koju je prouzročio Buntić. Kažu da ga oni ‘takvoga ne poznaju‘

Denis Buntić 2012. godine

 Josko Ponos/Cropix

Nakon što je Klara Buntić, supruga bivšeg proslavljenog hrvatskog reprezentativca u rukometu Denisa Buntića, optužila supruga za teško fizičko nasilje i riječi potkrijepila audiosnimkom događaja, reakcije javnosti se ne stišavaju.

Zbog svoje je sigurnosti dozvolila objavu tonskog zapisa jer je, rekla je za Jutarnji, u strahu za svoj život. Podsjetimo, nakon što je Klara Buntić pozvala policiju jer ju je suprug pretukao, a činu je bilo nazočno i njihovo devetomjesečno dijete, policija je u pretresu kuće pronašla veliki arsenal ilegalnog oružja, uključujući zolje, kalašnjikove, bombe i pištolje. Unatoč tome sud je nakon saslušanja pustio Buntića na slobodu. Klara je u šoku, boji se.

Denis Buntić bio je poznati desni vanjski i član najtrofejnije hrvatske reprezentacije. Bivšim suigračima i trenerima nelagodno je govoriti o situaciji koju je prouzročio Buntić. Svi do jednoga se slažu da ga oni "takvoga ne poznaju". Evo što su izjavili.

Slavko Goluža: - To je momak kojega takvoga ne poznajem. O tom čovjeku mogu reći samo najbolje, a što se sad dogodilo, nemam pojma.

Vedran Zrnić: - Ne znam što se to događa. Bili smo cimeri i on mi je jako dobar prijatelj. Jasno da je za sportaša i bilo kojeg čovjeka općenito nasilje prema ženama neprihvatljivo, no ne bih htio previše komentirati jer znam samo ono što sam pročitao u medijima. Ne bih se htio miješati. Ako je istina, nije u redu, ali on će meni ostati u svjetlu u kakvom ga poznajem, pravi sportaš i reprezentativac. Naravno, sudovi i policija trebaju rasvijetliti činjenice. Ja samo znam Buntu kao rukometaša, i to je sve.

Ivica Obrvan: - Znam ga u drugom svjetlu, davno smo bili u kontaktu kao igrač i trener, 2006. Naravno da me cijela priča jako iznenađuje, poznajem ga iz tih dana kao vrlo normalnu osobu. Koliko je tu istine i što se sve dogodilo, ne mogu komentirati jer ne znam.

Goran Šprem: - A što da kažem? Žao mi je da se dogodila takva situacija i što god da komentiram nije u redu. Poznajem ga kao super dečka i veseljaka, a sve ovo sad mi je žao, užas i grozno.

Drago Ćosić (glasnogovornik Rukometnog saveza): - Jedino što mi znamo je ono što su prenijeli mediji, a to je privatna i obiteljska stvar. Savez u to ne može ulaziti.

Zlatko Mateša (predsjednik HOO-a): - Osuđujemo i ne toleriramo svako nasilje prema ženama, svejedno je li nasilnik sportaš ili pekar.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 20:34