NAPAD U KAFIĆU

Epilog brutalnog obračuna na splitskoj Rivi, ‘radile‘ su i šake i čaše: Nećakinja poznate liječnice mora platiti kaznu...

Navodno su teta i nećakinja glasno kritizirale aktualnu vlast (državnu, naime), što je izazvalo profesora na reakciju

Anamarija Stanić (u krugu)

 Slobodna Dalmacija

Niti šest mjeseci od incidenta na splitskoj Rivi, jedna od sudionica osuđena je pred Prekršajnim sudom u Splitu - naime, Anamarija Stanić (43), specijalistica nacionalne sigurnosti i nećakinja poznate splitske liječnice Marije Divić (60), s kojom se nalazila u društvu na terasi kafića tog sunčanog proljetnog dana, zbog narušavanja javnog reda i mira dobila je 300 eura kazne. Na prekršajni nalog suda zasad nije bilo žalbi, a hoće li ova kazna postati pravomoćna, ostaje za vidjeti, piše Slobodna Dalmacija.

A nekadašnjih 2250 kuna mlađa žena mora platiti jer se Tomislavu Lozi (66), umirovljenom profesoru hrvatskog jezika koji je čuo što dvije žene razgovaraju pa se "uključio", obratila biranim riječima. ‘"Puši ku**c, pi**a ti materina ćorava, je**. ti mater!".

Navodno su teta i nećakinja glasno kritizirale aktualnu vlast (državnu, naime), što je izazvalo profesora na reakciju. Prvo su se verbalno sukobili, a onda su proradile i šake.

On je na kraju kazneno prijavljen (još nije podignuta optužnica) zbog pokušaja nanošenja teških ozljeda. Prema policiji, bacio je čašu prema ženama, a jednu je i udario šakom, Mariju Divić, naime.

Obje su inače zadobile ogrebotine na glavi te je u bolnici to konstatirano kao lakša ozljeda. Čašu je, branila se Stanić, bacila u strahu jer je Lozo rabijatno krenuo prema njihovom stolu.

image

Riva u Splitu, mjesto gdje je došlo do obračuna

Slobodna Dalmacija

Zanimljivo je, međutim, napomenuti i kako je Lozina strana podigla kaznenu prijavu jer tvrde kako je mlađa žena bacila čašu prema njemu, od čega je zadobio porezotine brade i vrata. No ta je prijava odbačena, piše Slobodna Dalmacija.

Navodno ga je netko s leđa udario bocom, no te okolnosti nisu utvrđene jer protiv ginekologinje poznate po borbi za prava liječnika (pogotovo primarne medicine) nije pokrenut ni prekršajni ni kazneni postupak, a njezina nećakinja je završila s 300 eura kazne.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. rujan 2024 20:53