KOBNA NEDJELJA

Dvoje poginulih i sedmero ozlijeđenih u jučerašnjim prometnim nesrećama

U naselju Blagaj kraj Slunja je smrtno stradao 67-godišnjak na motociklu zadarskih oznaka

Ilustracija

 Cropix/

Crni dan na karlovačkim cestama jučer je bio za ljubitelje motora - u četiri odvojene nesreće smrtno su stradala dva motociklista, dvoje na motociklu je ozlijeđeno, a jedan muškarac teško je ozlijeđen u padu s četverocikla. Još je četvero njih ozlijeđeno u osobnim vozilima koja su sudjelovala u nesrećama, tragična bilanca je sljedeća: dvoje poginulih i sedmero ozlijeđenih.

Na turadnjskoj obilaznici kraj Karlovca oko 14.15 sati je stradao 22-godišnji njemački državljanin koji je upravljao motociklom njemačkih registracijskih oznaka. On je započeo pretjecati vozilo ispred sebe, no traka za pretjecanje nije bila slobodna pa je direktno udario u vozilo austrijskih oznaka koje mu je dolazilo ususret, a njime je upravljao 58-godišnjak.

Austrijanac je odbačen u zaštitnu ogradu, a mladi vozač motocikla na kolnik. Mladić je hitno hospitaliziran, ali je usprkos liječničkim naporima preminuo u noći na ponedjeljak. Vozač osobnog vozila i njegova 63-godišnja putnica su lakše ozlijeđeni.

U naselju Blagaj kraj Slunja je smrtno stradao 67-godišnjak na motociklu zadarskih oznaka, koji je pretjecao čak dva teretna vozila s priključnim vozilima na mjestu gdje je to bilo zabranjeno.

- Motociklom je udario u vanjsko ogledalo osobnog automobila karlovačkih registarskih oznaka kojim je vozač upravljao iz suprotnog smjera. Nakon toga je motociklom udario u teretno vozilo te potom i u drugo osobno vozilo karlovačkih registarskih oznaka kojim je iz suprotnog smjera upravljao 51-godišnjak, a čije vozilo se nakon toga počelo nekontrolirano kretati i udarilo u teretno vozilo, kažu u policiji.

U prometnoj nesreći lakše su ozlijeđeni 51-godišnji vozač i 51-godišnja putnica iz njegovog vozila. Promet je bio u prekidu noćas do 00.12 sati. Nadležnom državnom odvjetništvu bit će proslijeđeno izvješće.

U Lišnici na području Duge Rese nesreću u 15.50 sati je prouzročio nadrogirani 41-godišnji vozač automobila koji je potom pobjegao s mjesta događaja.

- U zavoju je prešao vozilom na suprotnu stranu kolnika te udario u motocikl zagrebačkih registarskih oznaka koji je tom stranom kolnika upravljao 46-godišnjak, dok se kao putnica na motociklu nalazila 42-godišnjakinja. Od jačine udarca motocikl je odbačen te su vozač i putnica pali na kolnik. U prometnoj nesreći putnica na motociklu je teško ozlijeđena dok je vozač motocikla lakše ozlijeđen, kažu u policiji.

Dodaju da se nakon događaja 41-godišnji vozač udaljio s mjesta događaja, a da nije pružio pomoć ozlijeđenim osobama, ali je ubrzo pronađen. Izvršenim preliminarnim testiranjem na droge kod 41-godišnjeg vozača utvrđena je prisutnost droge u organizmu te će protiv njega biti podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Oko 17.20 sati je u Prkosu Lasinjskom u padu s četverocikla, s kojim je upravljao pod utjecajem alkohola od 1,20 promila, teško ozlijeđen 75-godišnjak.

- On je zbog neprilagođene brzine u zavoju izgubio nadzor nad vozilom i prevrnuo se na kolnik te je pritom teško ozlijeđen. Vozač će biti sankcioniran sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama dok će nadležnom državnom odvjetništvu biti proslijeđeno izvješće, navode u policiji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. srpanj 2024 05:50