IDU U REMETINEC

Dvojac osumnjičen da je prvo ukrao aute pa dizao bankomate: ‘Opljačkali su više od 190.000 eura‘

Muškarce (32 i 38) se sumnjiči za kaznena djela krađe i teške krađe na štetu dvije bank

Ilustrativna fotografija

 Damir Krajac/Cropix/Cropix

Dvojica osuumnjičenih dizača bankomata narednih će mjesec dana provesti iza remetinečkih rešetaka. Odlučio je tako Županijski sud u Velikoj Gorici nakon što im je stigao prijedlog novozagrebačkog Općinskog državnog odvjetništva koje je krajem prošlog tjedna ispitalo muškarce stare 32 i 38 godina.

Dvojac se sumnjiči za kaznena djela krađe i teške krađe na štetu dvije banke u kojima su se, prema optužbama, u prvoj polovici prošle godine u Brezovici i Graberju Ivaničkom okoristili za 92.746,67 eura.

Prema onom što su kriminalisti uspjeli rekonstruirati, osumnjičeni su u noći s 4. na 5. svibnja prošle godine prvo ukrali automobil s kojim su se četiri dana kasnije, točnije 9. svibnja oko 3.48 sati, dovezli do bankomata u Zagrebačkoj ulici u Graberju Ivaničkom.

Potom su bankomat, prema sumnjama policije, ispunili neutvrđenom količinom smjese plina koji su zatim aktivirali električnim impulsom preko električnog kabla. Ta usavršena nauka uzrokovala je eksploziju u kojoj je izbijena upravljačka ploča, a onda i vrata sefa bankomata. Čim se dim malo raščistio lopovi su ukrali sef "težak" 517.300 kuna.

Isti modus operandi navodno su imali i u veljači lani. Prvo su u noći sa 17. na 18. veljače navodno ukrali auto kojim su istu noć oko 2.53 sati dovezli se do bankomata na Brezovičkoj cesti u Zagrebu. Nakon što su u bankomat upuhnuli smjesu plina, izazvali su eksploziju pa im je opet sef bio serviran kao na pladnju. Samo što su toga puta imali daleko manji iznos, otprilike 181.500 kuna, s kojim su se počastili bježeći u noć.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 08:58