ZBRISAO POLICIJI

DRAMA NA OPĆINSKOM SUDU Lopovu odredili pritvor, on skočio kroz prozor i pobjegao!

 Josko Supic/Cropix

Suočen s odlukom zamjenice općinske državne odvjetnice kojom mu je određen pritvor, 20-godišnji A. L. iz Splita, uhićen zbog niza teških krađa, odlučio se na očajnički čin: skočio je na stol prostorije u kojoj se snimaju iskazi osumnjičenih, otvorio prozor i potom iskočio van na sudski parking, na slobodu, piše Slobodna Dalmacija .

Pobjegao je tako iz zgrade suda, što mu nije bilo posebno teško jer se soba za ispitivanje osumnjičenih nalazi u prizemlju suda. Da stvar bude tragikomična, iskočio je na dio parkinga koji se nalazi između zgrade suda i zgrade policije. Policajci su pohitali za njim, ali im je mlađahni bjegunac umaknuo. Pronašli su ga nakon nekoliko dana te je ipak završio u pritvoru na Bilicama.

Sve to odigralo se nedavno na splitskom sudu.

Riječ bi bila tek o zgodnoj anegdoti da je tužitelji s kojima smo razgovarali ne doživljavaju malo drukčije. Sve se to odigralo, naglašavaju, u malenoj, tijesnoj prostoriji za saslušanja u kojoj, da bi se zadovoljili svi pravni i tehnički uvjeti snimanja iskaza, državni odvjetnik i osumnjičenik sjede doslovce jedno nasuprot drugom, na niti pola metra udaljenosti.

Barem bi prozori trebali imati rešetke – naglašavaju nam naši sugovornici. Prilikom posljednjeg incidenta policajci, doduše, nisu bili u prostoriji tijekom saslušanja jer osumnjičeni nije pokazivao nikakve naznake da bi mogao počiniti takav nesuvisao potez. Zbog toga niti tužiteljica nije inzistirala na tome da policajac bude nazočan ispitivanju.

Bilo je na ovom sudu slučajeva da pojedinci u toj situaciji razbiju glavom staklo na prozoru, ili napadnu suca – podsjećaju se tužitelji s kojima smo razgovarali.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. srpanj 2024 09:53