BRZA ZARADA

DOMIŠLJATI PREVARANTI U AKCIJI Evo kako su trojica skupljača boca pokrali trgovački centar

Trojica prevaranata ukazala su se oko 10,50 sati u krugu trgovačkog centra u virovitičkoj Vukovarskoj ulici. Imali su samo jedan cilj - predati prazne boce i zaraditi puno više od onog što su doista donijeli
 Denis Jerković/ CROPIX

VIROVITICA - Da prevarantska domišljatost ne poznaje granice pokazuje dojava trgovačkog centra u Virovitici na telefon 192 kada su se njihovi zaposlenici susreli sa zanimljivom prevarom oko PVC boca koju su im pokušala 'prodati' trojica sakupljača plastične ambalaže.

Bila je nedjelja prije podne. Trojica prevaranata ukazala su se oko 10,50 sati u krugu trgovačkog centra u virovitičkoj Vukovarskoj ulici. Imali su samo jedan cilj - predati prazne boce i zaraditi puno više od onog što su doista donijeli. Prvi je prevarant donio 78 boca, drugi 32 a treći 29. No ono što su učinili dalje bilo je, upravo ono što su i planirali. Nadopuniti brojke na skladišnoj primci. Svo troje je ručno nadodalo brojeve i uvečalo broj predanih boca. Dvoznamenkaste brojke pretvorili su u troznamenkaste. Pa je prvi prevarant fingirao da je donio 783 boce, drugi 932 a treći 829. Domišljata trojka je zahvaljujući pomno planiranom blefu zaradila ukupn 858 kuna!

U tijeku su pregledi snimki nadzornih kamera unutar centra kao i analiza otisaka prstiju koje su ostavili na dobivenim papirićima nakon predaje boca, a s ciljem utvrđivanja identiteta. Kad im se uđe u trag, kazneno će odgovarati za prevaru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 15:53