KOBNA DJEČJA IGRA

DJEČAK PREŽIVIO STRUJNI UDAR OD 25.000 VOLTI Liječnici u Zagrebu bore se za život teško opečenog 11-godišnjaka

Popeo se na teretni vagon i dotakao žice pod naponom. Opečeno mu je čak 80% tijela
 Damir Glibušić / CROPIX

VINKOVCI - Od strujnog udara, popevši se na teretni vagon na D parku teretnog željezničkog kolodvora u Vinkovcima, teško je stradao 11-godišnji dječak, izvjestila je danas vukovarsko-srijemska policija.

Jedanaestogodišnji dječak popeo se u petak na teretni vagon te je došao u kontakt sa žicama pod naponom, zbog čega je nastao strujni udar od kojega je zadobio teške ozlijede opasne po život.

Vozilom hitne pomoći prevezen je u Zagreb na daljnju medicinsku skrb, navodi policija. Kako saznaje Jutarnji list, dječak je na liječenju u intenzivnoj njezi Odjela za opekline Dječje bolnice u Klaićevoj. Prema riječima liječnika stanje dječaka je vrlo teško i u životnoj je opasnosti jer mu je opečeno 80 posto površine tijela.

Istovjetna nesreća u Vinkovcima se zadnji put dogodila 2009., kada se 15-godišnjak penjao na vagone na terminalu vinkovačkog željezničkog kolodvora te glavom dodirnuo električni vod . Našao se unutar strujnog kruga visokonaponskog vodiča od 25.000 volti te doživio snažan električni udar od kojeg je također bio teško ozlijeđen.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. lipanj 2024 04:08