KAZNENO PRIJAVLJENI

Direktori iz Međimurja prijavljeni za utaju 540.000 eura: Policija otkrila kako su ‘operirali‘

Policija sumnja kako su osumnjičeni izbjegavajući plaćanja poreza na dodanu vrijednost pribavili protupravnu imovinsku korist za firmu

Ilustrativna fotografija

 Nikša Stipaničev/Cropix

Udruženim snagama dvojica poduzetnika tvrtke iz Donjeg Hrašćana oštetila su državni proračun za više od pola milijuna eura, a s njima se zbog toga pozabavila međimurska krim policija temeljem naloga tužiteljstva, a nakon podnesene kaznene prijave Porezne uprave. Pa su stoga, po dovršetku istraživanja 55-godišnjak i 46-godišnjak s područja općine Donji Kraljevec kazneno prijavljeni za utaju poreza ili carine te krivotvorenje službene odnosno poslovne isprave.

Policija, naime, sumnja kako su osumnjičeni u ulozi direktora i odgovorne osobe koja prema zajedničkom dogovoru obavlja poslove odgovorne osobe u tvrtki sa sjedištem u Donjem Hrašćanu, izbjegavajući plaćanja poreza na dodanu vrijednost pribavili protupravnu imovinsku korist za firmu.

- U razdoblju od siječnja 2018. do rujna 2019. godine lažnim prikazivanjem i prikrivanjem činjenica, koje su utjecale na utvrđivanje iznosa porezne obveze te izradom i uporabom krivotvorenih poslovnih isprava neistinitog sadržaja, oštetili su proračun Republike Hrvatske za nešto više od 540.000 eura - kažu iz PU međimurske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 11:34