SUĐENJE U SVIBNJU

DILAO DROGU U ROVINJU Britanski DJ platio jamčevinu od 100.000 kuna i nakon četiri mjeseca pušten iz pritvora

Sutkinji Slavici Tomac-Ćirić obećao je da se neće kriti niti napuštati boravište u Velikoj Britaniji, neće počiniti nova kaznena djela niti ometati kazneni postupak koji je protiv njega najavljen za kraj svibnja

PULA - Britanski DJ 27-godišnji David Andrew Bird pušten je poslijepodne iz pulskog pritvora pošto je za njega plaćena jamčevina od 100 tisuća kuna , doznaje se u Općinskome sudu u Bujama.

Naime, Bird je danas na Općinskome sudu u Bujama sutkinji Slavici Tomac-Ćirić dao izjavu kako se neće kriti niti kriti niti napuštati boravište u Velikoj Britaniji, neće počiniti nova kaznena djela niti ometati kazneni postupak koji je protiv njega najavljen za kraj svibnja.

Britanski DJ uhićen je 13. rujna u Rovinju tijekom Unknown festivala i četiri je mjeseca u pulskom pritvoru čekao suđenje u Bujama, gdje je optužen za kazneno djelo preprodaje droge jer nije mogao platiti jamčevinu od 300 tisuća kuna, koja je poslije smanjena na 100 tisuća.

U kući u Krmedu nedaleko od Rovinja, koju je unajmio s prijateljima, policija je pronašla veću količinu raznih vrsta droge i oko 52 tisuće kuna, 310 funta i 85 eura. Prilikom uhićenja imao je više tableta MDMA i nekoliko grama ketamina, a u vili u kojoj je boravilo još desetak osoba zaplijenjen je kokain, ketamin i mefedron, dvije precizne digitalne vage s tragovima droge i više od tisuću plastičnih praznih vrećica.

Pazinsko Općinsko državno odvjetništvo predložilo je za njega dvogodišnju zatvorsku kaznu zbog sumnje da je drogu posjedovao radi daljnje prodaje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. rujan 2024 14:40