IZGRIZAO JU DO SMRTI

Detalji tragedije koja je šokirala Zadar: Unuk koji je ostavio baki psa na čuvanje je vojnik, uhitila ga je vojna policija

Ispred ulaza u stambenu zgradu upaljene su svijeće u znak sućuti s obitelji preminule žene

Svijeće pred zgradom u kojoj je pronađena mrtva starica

 Jure Mišković/Cropix

Užasna tragedija potresla je danas Zadar. U Ulici Ante Starčevića u Zadru popularno zvanoj Bulevar, u zgradi broj 17. d, američki staford na smrt je izgrizao 82-godišnju ženu kojoj ga je na čuvanje ostavio njen unuk.

Leš izgrižene starice pronašao je drugi član obitelji, javlja Zadarski.hr.

Ispred ulaza u stambenu zgradu upaljene su svijeće u znak sućuti s obitelji preminule žene. Susjedi, prijatelji i znanci, ali i čitava zadarska javnost, šokirani su tragičnim događajem.

Podsjetimo, policijski službenici Policijske uprave zadarske u suradnji s nadležnim županijskim državnim odvjetništvom u Zadru, u službenim prostorijama policije provode kriminalističko istraživanje nad jednim hrvatskim državljaninom u svezi kaznenog djela iz domene kaznenih djela protiv opće sigurnosti, objavila je PU zadarska.

image

Zgrada u kojoj je pronađena mrtva starica

Jure Mišković/Cropix
image

Zgrada u kojoj je pronađena mrtva starica

Jure Mišković/Cropix

Naime, jučer 30. siječnja u ranojutranjim satima policija je zaprimila dojavu kako je u stanu na području Bulevara u Zadru pronađena mrtva ženska osoba u dobi od 82 godine s ozljedama koje upućuju na nasilnu smrt. Također u stanu je zatečen i pas pasmine američki staford, vlasništvo člana obitelji.

Na mjestu događaja policijski službenici proveli su očevid dok je brigu o psu preuzela nadležna veterinarska služba.

Temeljem naloga državnog odvjetništva na Odjelu patologije provedena je obdukcija nad tijelom ženske osobe, kojom je utvrđeno kako je preminula od posljedica ugriza psa.

image

Zgrada u kojoj je pronađena mrtva starica

Jure Mišković/Cropix
image

Zgrada u kojoj je pronađena mrtva starica

Jure Mišković/Cropix
image

Zgrada u kojoj je pronađena mrtva starica

Jure Mišković/Cropix

MORH potvrdio da je vojnik priveden zbog smrti starice u Zadru koju je izgrizao pas

Nakon smrti 82-godišnje starice u Zadru koju je u stanu izgrizao pas, navodno u vlasništvu njenog unuka, Ministarstvo obrane (MORH) izvijestilo je da je privedena djelatna vojna osoba, osumnjičena za "teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti počinjeno izvan službe".

Ministarstvo obrane priopćilo je da su pripadnici Pukovnije vojne policije priveli, u suradnji s policijom, djelatnu vojnu osobu koju Policijska uprava zadarska tereti za teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti.

"Vojni policajci prepratili su privedenog u službene prostorije PU zadarske, a kriminalističko istraživanje provodi policija", navode u priopćenju, dodajući da se privedeni tereti za teško kazneno djelo počinjeno izvan službe.

U priopćenju u kojem u ime MORH-a, ministra i Oružanih snaga izražavaju žaljenje zbog tragičnog događaja kažu i da vojna policija dalje poduzima "sve radnje u smislu utvrđivanja stegovne odgovornosti" privedenog vojnika. (Hina)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 12:30